RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Q-Free sikler på storprosjekt (Ny)

Sist oppdatert:
Q-Frees Kai Bogen sikler på storprosjekt i Taiwan. Kontrakten kan bety leveranse på mange hundre millioner kroner for Q-free
(Ny: Med kommentarer)

I en melding fra Q-free heter det at selskapets partner i Taiwan, Acer, er en av tre tilbydere som er med i en anbudsfinale om det omfattende elektroniske innkrevingssystemet av bompenger som skal installeres på dagens og fremtidige motorveier i landet.

- Dette er det største elektroniske bompengeinnkrevingsprosjektet (ETC) som er utlyst noensinne. Acer og Q-Free har forberedt seg godt på de kommende forhandlinger om denne kontrakten, skriver konsernsjef Kai Bogen i en melding.

Til iMarkedet sier finansdirektør Bjørn Erik Nilsen i Q-free at kontrakten skal levereres i flere faser. Totalt er potensialet for selskapet "flere hundre millioner kroner", sier finansdirektøren til iMarkedet.

Q-free-ledelsen venter at den endelige avgjørelsen om prosjektet faller i slutten av april 2004.

De to andre som er plukket ut av myndighetene til å være med i finalerunden er Taiwan YuTon Information Tech. Company med Raytheon som teknologileverandør, og Far East Consortium med Efkon og Fela som teknologileverandører.

- Alle de viktige konkurrentene våre har deltatt i anbudet. Det var syv som leverte inn anbud den 10. november. Nå er det igjen tre, sier Nilsen til iMarkedet.

Tidligere i år tok Acer, som er en av Taiwans største virksomheter, initiativ til en strategisk og økonomisk allianse med Q-Free. Målet for samarbeidet er i første omgang å vinne den elektroniske bompengeinnkrevingskontrakten myndighetene i Taiwan nå skal tildele.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere