Jacob Chansley, kjent som QAnon-sjamanen, er dømt til tre år og fem måneders ubetinget fengsel for å ha stormet Kongressen 6. januar.

Det melder blant andre nyhetsbyrået AFP.

I en føderal domstol i Washington 3. september sa Chansley seg skyldig i å ha hindret en offentlig handling.

Les også: OL-vinner nektet for å ha vært med på kongress-stormingen – nå legger han kortene på bordet

Påtalemyndigheten hadde lagt ned påstand om fire år og tre måneders fengsel, etterfulgt av tre års prøveløslatelse. De ba også om at han skulle betale 2.000 dollar i oppreisning.

Under stormingen av Kongressen var Chansley lett gjenkjennelig med sitt karakteristiske antrekk, som inkluderer horn og pelskappe. Han ble pågrepet og siktet kort tid etter stormingen.

– Siden 6. januar har han gått gjennom en prosess med smerte, depresjon, isolasjon, refleksjon og erkjennelse av psykiske helseproblemer og har erkjent at han må jobbe mer med seg selv, sa forsvarer Al Watkins til CNN i anledning rettsaken. Advokaten har flere ganger forsøkt å få Chansley løslatt, men retten har gjentatte ganger kommet fram til at 33-åringen utgjør en for stor fare.

Rundt 600 personer er siktet etter stormingen av Kongressen. Fem mennesker døde under opptøyene, og fire politifolk som var på jobb den dagen, har senere tatt sitt eget liv.