Gå til sidens hovedinnhold

Quilter tepper til langtidssyke barn

Damene i Nordstrand og Bekkelaget Quiltelag skal ta med tepper til langtidssyke barn i Tromsø.

LAMBERTSETER: I helgen hadde Nordstrand og Bekkelaget Quiltelag stand på Lambertseter bibliotek for å skape interesse rundt arbeidet de gjør. Her var det mulig å se flere av arbeidene medlemmene i quiltelaget jobber med.

Ikke hørt om quilting før? Randi Christie i quiltelaget forteller at quilting per definisjon er tekstilarbeid bestående av tre lag.

– Det er måten man syr de tre lagene sammen på som kalles quilting, eller på norsk vattering, sier Christie.

Hun forteller at man kan lage alt ifra grytekluter til vesker og sekker med quilteteknikk.

Stor interesse

Hege Gundersen i quiltelaget forteller at det den første timen de sto på stand var så fullt at de knapt kunne bevege seg rundt.

– Det har vært utrolig mye folk innom her, og mange har vist interesse for hva vi gjør, og hvordan vi gjør det, sier Gundersen.

Dessverre hadde ikke quiltelaget kapasitet til å la folk prøve quilting selv, men alle interesserte er invitert på neste quiltemøte 9. mars i Lambertseter kirke.

Får med den yngre garde

Gundersen er til daglig kontaktlærer i klasse 6B på Monkerud skole, og hun viser fram et stort teppe som elevene hennes har laget.

– Dette teppet har tema ”Fornøyelsespark”, og alle elevene i klassen har bidratt til resultatet. Vi har brukt så godt som alle midttimer og noen undervisningstimer på å sette sammen teppet, og spesielt noen av jentene synes det er veldig moro. Da vi bestemte oss for å lage en parkeringsplass på teppet, ble også gutta ivrige, sier Gundersen.

Langtidssyke barn

Teppet skal delta i en konkurranse på årsmøtet til Norges Quilteforbund i Tromsø om noen uker, og av den grunn kunne vi ikke ta bilde av teppet.

Et annet teppe, derimot, er et teppe laget har quiltet som skal gis bort til Tromsø sykehus.

– Dette teppet er til langtidssyke barn på sykehuset i Tromsø. De som er langtidssyke får velge seg et teppe som de får til odel og eie, så dette skal vi ta med opp til Tromsø, sier Gundersen.

DETTE ER EN TRADISJON. SE OGSÅ: Mange lapper små