Gå til sidens hovedinnhold

Rå maktkamp i styrerommet på Samfunnshus Vest

Til tross for mistillit fra øvrige styremedlemmer, velger Randulf Riderbo å fortsette som styreleder for Samfunnshus Vest SA.

RØA: Tirsdag kveld var det nytt styremøte i Samfunnshus Vest SA. Det var to punkter på dagsorden. Ett punkt gjaldt «høringsuttalelsen» som styreleder hadde sendt vedrørende Samfunnshus Vests eget forslag til reguleringsplan.

Les saken her: Storm rundt Samfunnshus Vest på Røa

Reagerte kraftig

Høringsuttalelsen var av en slik karakter at øvrige styremedlemmer reagerte kraftig på denne, særlig fordi ingen i styret hadde kjennskap til brevet som hadde gått til Plan- og bygningsetaten. Det kunne synes som om at styret var kritisk til eget reguleringsforslag.

På styremøtet vedtok styret at høringsuttalelsen skulle trekkes i sin helhet med en beklagelse over at brevet var sendt. Styret understreker at de selvfølgelig står bak reguleringsforslaget. Riderbo stemte mot å trekke brevet.

Les også: Nye Røa sentrum i fare

Bedt om å trekke seg

Andre punkt på dagsorden gjaldt styreleder. De fire styrerepresentantene (tre faste og en vararepresentant for en som hadde meldt forfall), uttrykte at styreleder ikke lenger hadde styremedlemmenes tillit. Riderbo ble bedt om å trekke seg som styreleder frivillig. Riderbo motsatte seg dette. Dermed blir det innkalt til ekstraordinært årsmøte i Samfunnshus Vest SA hvor det skal avgjøres om styreleder har andelseiernes tillit. Riderbo stemte mot å innkalle til ekstraordinært årsmøte.

– Jeg er valgt på siste årsmøte i Samfunnshuset Vest enstemmig som styreleder for to år. Det vil si frem til våren 2015. Det forholder jeg meg til, sier Randulf Riderbo til Akersposten/dittOslo.

Les også:

Blir nektet innsyn i driften av Samfunnshus Vest

Slik blir nye Røa sentrum

Her kan du se nye Røa torg

Første spadetak for Røa bad

Kan bli stort badeland på Røa

Røas nye storstue

Mobiliserte for kulturhus

Reklame

Nå: Gjør et kupp på alt du trenger til løpeturen