Råbillig plasma-TV

Foto: (Teknofil.no)

Panasonics nykommer i 42" gir deg mye krutt til en billig penge.

19.08.10 11:07

[Teknofil.no]: Det er flere ting som er spennende med den nye X20-modellen fra Panasonic.

Først og fremst er prisen tiltalende – i skrivende stund får du 42-tommeren for under 4500 kroner på nett og 50-tommeren til et par tusen kroner mer.

Og selv om prisen er forholdsvis lav byr X20 på et overraskende godt bilde, der kontrasten er god og sortdetaljene er imponerende bra sett i forhold til prisen.

Fargene er også gode med et nøytralt preg, og er godt mettet.

Når det gjelder bevegelser i bildet har imidlertid skjermen en del å gå på før den kan konkurrere med de beste i klassen, spesielt ved raske panoreringer. Oppløsningen på 1024 x 768 piksler er også for lav til å vise bilder fra for eksempel Blu-Ray eller Playstation 3 i høyeste kvalitet.

Lett å bruke
Brukervennligheten til X20 er like god som på tidligere Panasonic-modeller, og menyen er lettfattelig. Det er litt begrensede muligheter for å justere bildet, heldigvis er skjermen nokså godt justert fra fabrikk.

Lydkvaliteten i skjermen er også generelt god, med tydelig og klar tale, samt en bass som gjør seg bemerket.

Alt i alt gjør den gode bildekvaliteten at du får mye flatskjerm for pengene når du kjøper deg X20. Skjermen presterer jevnt over meget bra i forhold til prisen. Er du ute etter en flatskjerm til under 5000 kroner, har X20 vår anbefaling.

Les hele testen av X20 på Teknofil.no

Om du ønsker en skjerm som er bedre egnet til spill og PC kan du få billige LCD-skjermer i 42-tommers størrelse med høyere oppløsning enn X20.

Om du vil ha en plasma-TV men ønsker 3D-støtte bør du sjekke ut TX-P50VT20, men merk at dette er et langt dyrere alternativ.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.