Gå til sidens hovedinnhold

Racere på Facebook

Politikerne på St. Hanshaugen er mestere på Facebook, og nesten alle er med i nettsamfunnet.

ST. HANSHAUGEN: Hele 10 av 15 bydelspolitikere i St. Hanshaugen bydelsutvalg er å finne på nettsamfunnet facebook.com. I tillegg er mange i hvert parti lokalt også medlemmer på nettstedet. Til sammenligning med nabobydelen Frogner, hvor bare bare fire representanter fra bydelsutvalget var på Facebook, bærer St. Hanshaugen tydelig preg av å være aktive på internett generelt. Stian Oen (SV-politiker, og nestleder i BU ) har vært registrert på nettstedet lenge, og brukte blant annet Facebook under valgkampen for to år tilbake for å promotere seg selv.

Unge

– Tror du den lave gjennomsnittsalderen i bydelsutvalget har noe å gjøre med at så mange bruker Facebook i bydelen?

– Det har nok litt med alder å gjøre. Vi er jo stort sett studenter i bydelsutvalget, men det er også avhengig av hva slags profesjonsgruppe man befinner seg i, sier Oen.

Blogger

Oen presiserer at han ikke bruker Facebook som kommunikasjonsarena for politikk, men at dette fremdeles foregår i Bydelsutvalgets møter. Likevel komme politikken noe inn på siden.

– Jeg importerer alle bloggene mine på Facebook, sier Oen. Han forteller videre at "bestevennen" på Facebook er Morten Drægni (partifelle), og at han på ingen måte blir "venner" med alle representantene i bydelsutvalget, for som han sier

– Facebook er først og fremst en "personlig greie, selv om "venn" begrepet er ganske feil, ifølge Oen.

– Det er jo mer snakk om bekjente, sier han. Bydel St. Hanshaugen har også en egen gruppe på internett, hvor folk som jobber i bydelen deler informasjon med hverandre.

Reklame

Manchester City slår lillebror Manchester United søndag