RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Rådene fra suksessforvalteren

Sist oppdatert:
En av Norges fremste fondsforvaltere, Hogne Tyssøy i Holberg Fondene, mener investorene bør ha mer is i magen for å lykkes i markedet. Sjekk hans råd og markedssyn her:
Hogne Tyssøy og Holberg Fondene har de siste årene gjort det meget godt i markedet. Blant annet traff forvalteren spikeren på hodet ved å kjøpe seg inn i Ementor før jul, noe som har ført til en meget hyggelig avkastning.

Holberg kom også tidlig inn i rigg- og offshoreselskaper.

- Det aller viktigste er å ha utholdenhet og mot til å følge investeringen. I denne internettalderen er man så kortsiktig. Man skal tjene penger på aksjer mellom klokken 10 og klokken to, og resten av tiden skal man være på golfbanen, sier Tyssøy til iMarkedet.no.

- Alle på kloden, enten de er i New York, Oslo, Bergen eller Tokyo, får de samme nyhetene på nettet. Alle ser på det det samme, men styrken i bevegelsene er forskjellig, sier Tyssøy som peker på at nedgang i oljeprisen påvirker Oslo Børs på en annen måte enn i Stockholm.

- Ikke for tett på skjermen

De siste dagene har det vært både opp- og nedgang på Oslo Børs, og flere ganger så langt i år har markedet vært volatilt. Dette er normalen, mener Tyssøy.

- Markedets natur er at innimellom øker svingningene. Da er det viktig å ikke sitte for tett på skjermen, sier Tyssøy til iMarkedet.no.

De opptøyene som skjer i Midt-Østen, og som har påvirket markedet de siste dagene, er nyheter som den kjente forvalteren mener en bør gå mer i dybden på. Han mener at de opptøyene vi ser i Midt-Østen nå blir veldig sterke sett med norske og danske øyne.

- Men vi har vært vant å se at amerikanske flagg blir brent, uten at norske borgere har hevet på øyenbrynene, sier Tyssøy til iMarkedet.no.

- Følg med inflasjonen

Tyssøy sier til iMarkedet.no at realøkonomien ser grei ut - kanskje for god.

- Men vi må følge med global inflasjon. Råvareinflasjonen vi har sett kan på et tidspunkt komme til å påvirke kjerneinflasjonen. Aksjemarkedet er i en hvis grad en hedge mot det. Varene som selskapene selger, ved inflasjon, vil bli prisjustert. Det er derfor bedre å sitte på aksjer enn i obligasjoner, sier Tyssøy.

Han mener at en tiltakende inflasjon, spesielt kjerneinflasjon, vil føre til reaksjoner fra sentralbankene, noe som vil skape usikkerhet i markedet og mer volatilitet.

Tyssøy tipser også investorer om å følge med på det norske lønnsoppgjøret til våren.

- Det er sjelden at høy lønnsvekst, om den ikke er produktivitetsdrevet, slår ut i økt kjøpekraft, sier Tyssøy til iMarkedet.no. Han minner også på misnøyen som Norges Bank kom med etter det ekspansive lønnsoppgjøret i 2002.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere