*Nettavisen* Nyheter.

Rådes til å skjule følelser

Foto: ROBYN BECK (Afp)

- Risikoen er at juryen ser på Jennifer Hudson (30) istedenfor vitnet.

09.04.12 14:38

(SIDE2:) Om kort tid starter rettssaken mot William Balfour (30). Han står tiltalt for å ha drept Hollywood-kjendisen Jennifer Hudsons mor, bror og nevø.

Dommer Charles Burns mener det vil bli en utfordring å finne jurymedlemmer som ikke lar seg påvirke av Hudsons stjernestatus. Skuespilleren og artisten skal være til stede under rettssaken, skriver nyhetsbyrået AP.

Utvelgelsen
24. oktober 2008 ble Jennifer Hudsons mor, Darnell Donerson (57) og broren Jason (29) funnet skutt og drept i deres hjem i Chicago. Nevøen på 7 år ble meldt savnet, men senere funnet død. Han var også skutt. Blafour er tiltalt for drapene, som ifølge påtalemyndigheten skyldes sjalusi.

I dag, mandag, begynner prosessen med å finne en jury, og selve rettssaken skal etter planen starte 23. april.

Dommer Charles Burns mener Hudsons tilstedeværelse i rettssalen, og medias dekning av saken, er en utfordring med tanke på valg av jurymedlemmer. Burns begynner utspørringen av juryen i dag, og ønsker å luke ut personer som kan bli påvirket av skuespillerens stjernestatus.

Eksperter påpeker at den største utfordringen i saker som involverer kjendiser, er å finne 12 jurymedlemmer som ikke lar seg påvirke av kjendisstatusen, men klarer å fokuserer på rettssaken og skyldspørsmålet. Jurymedlemmene vil blant annet få spørsmål om de har sett noen av Hudsons filmer, deres forhold til hennes karriere, eller om de har tilknytning til noen av hennes organisasjoner hvor hun er talskvinne.

Hudson skal etter planen være til stede hver dag når vitneutspørringen starter. Hun skal også selv være på listen over de 300 vitnene.

- Unngå utbrudd
Advokat Gerald Uelmen, som var forsvarer i drapssaken mot O.J Simpson, sier ifølge nyhetsbyrået at Hudson vil få instrukser om hvordan hun skal fremstå i retten.

- Risikoen er at jurymedlemmer skal se på henne istedenfor vitnene, og at de blir påvirket av hvordan hun reagerer. Hun vil bli anbefalt å ikke vise følelser i form av ansiktsuttrykk eller utbrudd. Det kan være grunnlag for at rettssaken blir sett på som ugyldig, sier Uelmen.

Det vil ikke bli tillatt å filme under rettssaken, men det er ventet et stort mediesirkus på utsiden av rettslokalene.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.