RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Rådgiver: - Lav rente og lav kronekurs lenge

Sist oppdatert:
Trader og rådgiver Svein Haga er overbevist om at norske kroner vil svekke seg og at rentene vil holde seg lave i Norge lenge
- Vi er på det sterkeste intervallet i kronen, sier trader og rådgiver Svein Haga til iMarkedet. Den profilerte finansmannen har gjort seg kjent, også utover finanskretser, for sin pessimistiske holdning til aksjemarkedet.

Han mener den norske kronen vil svekkes betydelig, og kan ligge an til et fall på mellom 10 og 20 prosent de neste ett til to årene. Grunnen er myndighetenes ønske om å holde en lav kronekurs for å støtte oppunder norsk eksportnæring.

- Jeg tror myndighetene har et sterkt ønske om å holde en svak krone – og det er det tverrpolitisk enighet om, sier Haga til iMarkedet.

Dette vil i så fall være et skifte fra den politikk som finanspolitikere hadde ett til to år tilbake i tid, men at dette har endret seg siste året er Haga overbevist om.

Etter at Euroen mot norske var oppe i 7,20 har det vært et uttalt politisk ønske om å holde kronen lav mot utenlandske valutaer, og Haga mener at politikerne ikke bare har vilje – men også midlene til å sikre dette.

- Vi kommer i en situasjon der Norges Bank blir den siste til å sitte opp renten, og den første til å senke den, sier Haga.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere