Gå til sidens hovedinnhold

- Rådgiverne mine var litt bekymret

Sjekk Obama-spøken som fikk kjendisene til å gapskratte.

Barack Obama vitset om både seg selv, sine politiske motstandere og til og med sin kones frisyre da han lørdag inviterte pressen og celebre gjester til den årlige festen Correspondent's Dinner i Washington.

Obama og gikk på scenen til rap-låten «All i do is win».

- Rådgiverne mine var litt bekymret for rap-åpningen. De mente jeg burde starte med noen vitser på min egen bekostning, for å ta meg selv ned noen hakk, sa han og høstet latter fra den stjernespekkede forsamlingen.

Se video nederst i saken.

- Når jeg i disse dager ser meg selv i speilet, må jeg innrømme at jeg ikke lenger er den røslige unge muslimske sosialisten jeg pleide å være, sa Obama, med tydelig adresse til amerikanerne som fortsatt mener Obama egentlig er muslim.

Deretter viste han fram en bildemontasje der han er utstyrt med en rekke ulike frisyrer, blant annet med samme type pannelugg som hans kone Michelle hadde da han ble tatt i ed som president.

Les også: Hevdet Obama var skadet etter eksplosjoner

Psy i salen
Correspondent's Dinner er en årlig begivenhet der rundt 3.000 gjester blir invitert til å spise middag med presidentparet i en av Washingtons største festsaler. Middagen ble avholdt for første gang i 1920, og er en av de store samlingene for den amerikanske fiffen.

Mens middagen tidligere var forbeholdt journalister, som fikk en gyllen anledning til å møte presidenten i festlig lag, er den nå vokst til å bli et storstilt kjendisarrangement, der også Hollywood-stjerner og andre kjendiser er med.

Arrangementet får stor oppmerksomhet i Washington, og blant årets gjester var blant annet den sørkoreanske popstjernen Psy, sanger og skuespiller Barbra Streisand, og skuespillerne Daniel Day-Lewis, Bradley Cooper, Nicole Kidman og Michael Douglas.

Gjorde narr av milliardær
Også den sør-koreanske artisten Psy, som ble verdensberømt for sangen og dansen «Gangnam style» som er verdens mest sette klipp på Youtube, med over én milliard klikk.

Obama benyttet også anledningen til å gjøre narr av milliardæren Sheldon Adelson, som brukte 100 millioner dollar på å støtte hans republikanske motkandidat i presidentvalget, Mitt Romney.

- Du må mislike meg veldig for å bruke så mye penger. Du kan kjøpe deg en øy og kalle den for «No-Bama» for et slikt beløp. Sheldon hadde kommet bedre fra det hvis han tilbød meg 100 millioner dollar for å ikke stille til valg. Jeg hadde nok ikke slått til på tilbudet, men jeg hadde vurdert det. Michelle hadde tatt imot pengene, spøkte han smilte til kona.

Som vanlig var det også tid til litt alvor i løpet av talen. Presidenten benyttet anledningen for å takke pressen for rollen den spilte i forbindelse med terroraksjonen i Boston og etter eksplosjonen ved en gjødselfabrikk i Texas.

For første gang sendte nettstedet E! direkte fra inngangspartiet til hotellet Washington Hilton idet gjestene entret den røde løperen og gikk inn for å delta på festen.

HTML EMBED

Kommentarer til denne saken