*Nettavisen* Nyheter.

Radikal islamist utvist fra Storbritannia

Amman (NTB-AFP): Den radikale muslimske predikanten Abu Qatada er deportert fra Storbritannia til hjemlandet Jordan.

07.07.13 10:00

Abu Qatada er blitt omtalt som Osama bin Ladens høyre hånd og som Storbritannias svar på mulla Krekar. Søndag morgen ble han satt på et fly fra den militære basen Northolt vest i London sammen med flere britiske og jordanske vakter. Samme formiddag landet flyet i Jordan der han ble overlatt til jordanske myndigheter, som har siktet ham for terror.

- Denne farlige mannen har nå blitt fjernet fra vårt land og vil bli stilt for retten i sitt eget land, sa innenriksminister Theresa May etter deportasjonen.

Britiske myndigheter har i årevis forsøkt å utvise Qatada. Men den radikale predikanten har kjempet i domstolene mot deportering.

Qatada fikk på 1990-tallet asyl i Storbritannia sammen med sin familie. I 1998 ble han dømt for å være involvert i terrorangrep i Jordan, uten at han selv var til stede i rettssalen.

I Storbritannia har han vært ut og inn av fengsler siden han ble pågrepet første gang i 2001. I mars i fjor ble han igjen fengslet etter å ha brutt vilkårene for prøveløslatelse. (©NTB)

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.