*Nettavisen* Nyheter.

Radikal islamistprest pågrepet i Storbritannia

London (NTB-AFP): Den radikale, islamistiske ideologen Abu Qatada er på ny pågrepet i Storbritannia. Britene vil nå deportere ham til Jordan.

Qatada ble løslatt mot kausjon fra et britisk fengsel i februar, etter å ha sittet innesperret i Storbritannia uten dom i over seks år.

Den britiske regjeringen anser ham som en trussel mot Storbritannias nasjonale sikkerhet og ønsker å utlevere ham til Jordan. Den europeiske menneskerettighetsdomstolen i Strasbourg satte imidlertid foten ned for utsendelse. Domstolen mente jordanske myndigheter kan komme til å bruke tortur mot vitnene i en rettssak mot Qatada i hjemlandet.

Nå sier innenriksminister Theresa May at hun har fått forsikringer fra regjeringen i Amman om at 51-åringens rettigheter vil bli ivaretatt.

Abu Qatada, som egentlig heter Omar Othman, er i Jordan allerede dømt for bombeangrep. Han var ikke til stede i rettssaken der denne dommen falt.

- Qatada hører ikke hjemme i Storbritannia, han hører hjemme i Jordan, hvor han fortjener å bli stilt til ansvar, sier May. (©NTB)

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.