RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Radikale muslimer varsler filmprotester i Oslo

Foto: Faksimile (YouTube)
Sist oppdatert:
Oslo (NTB): En gruppe radikale muslimer planlegger en demonstrasjon foran den amerikanske ambassaden i Oslo fredag ettermiddag.

På nettet oppfordres det på flere grupper til å protestere mot filmen om profeten Mohammed, «Innocence of muslims». En av initiativtakerne til markeringen er knyttet til et miljø av radikale muslimer på Østlandet og var blant annet til stede i Oslo tingrett i august for å vise sin støtte til mulla Krekar, skriver VG.

«La oss sammen vise hele landet og resten av verden at den muslimske befolkningen står sammen for å beskytte æren til vår kjære profet Mohammed fred være med han» skriver en av arrangørene på en gruppe på nettet.

- Vi har fått en søknad om å avholde demonstrasjon på fredag, og den søknaden vil vi innvilge under visse forutsetninger, som er vanlig for alle typer demonstrasjoner i Oslo, sier Torstein Stefansen ved Fellesoperativ enhet i Oslo politidistrikt til NRK.

Han opplyser at politiet vil være til stede ved demonstrasjonen, både sivilt og uniformert.

Gruppen som har søkt om å demonstrere skal ikke være tilknyttet IslamNet, som mener at å demonstrere er ulovlig for muslimer. På deres nettsider heter det at det å demonstrere, også fredelig, er å «etterligne kuffar» (de vantro). Til støtte for dette synet bruker IslamNet ulike salafist-sjeiker. (©NTB)

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere