RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss
Foto: Radio 1

Radio 1 rammet av «Nordsjø-viruset»

Sist oppdatert:
Radio 1 hadde invitert lytterne med på tur til Newcastle med Fjord Norway. Det endte med spysyke for blant andre radio-jockeyen Petter Lavern.

Skal du reise med båt i Nordsjø-bassenget er faren overhengende for at turen ender på det minste rommet om bord med sterk trafikk i begge ender.

I helgen ble det tredje skipet på kort tid rammet av Novoviruset, og midt i blant de rammede var Radio 1 sitt lyttercruise med radiostemmen Petter Lavern som en av de rammede.

- Det er ingen rapporteringsplikt på dette viruset, sier smittevernlege Øystein Søbstad i Bergen. - Men det er fryktelig hissig.

Smittevernlegen har ingen jurisdiksjon og har ikke vært om bord i Fjord Norway, men har gitt råd. Mattilsynet derimot kom om bord i går og tok byssa i nærmere øyesyn. De melder om tilfredsstillende forhold.

I løpet av de siste ukene har først cruiseskipet «Van Gogh» og deretter «Black Prince», den tidligere «Venus», vært i Bergen på fjordcruise med syke folk om bord.

- Er dette noe som kommer fra matkjeden? Fra der båtene tar mat om bord?

- Det kan det være, men jeg tror det ikke, sier Søbstad.

- Dette er et virus med en inkubasjonstid på 18 - 72 timer og det smitter utrolig lett. Dersom noen kaster opp på båten i nærheten av andre, vil de ha store sjanser for å få det. Sykdomsforløpet er at du blir det du føler som dødssyk i et døgn omtrent. Så er det over. Men det er klart, slår det ut hele mannskapet samtidig er det ikke noen gunstig situasjon. Sykepleieren på Fjord Line har fortalt at det kom syke busspassasjerer om bord i Newcastle.

- Turen var vellykket den, får vi opplyst på markedsavdelingen i Radio 1. - En tredel av våre folk ble syke, men vi har bare fått tilbakemelding om to syke lyttere, heldigvis.

Det var 500 mennesker med Radio 1 på tur til Newcastle fra torsdag til søndag.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere