Radio Norges konsesjon utlyst på nytt

Oslo (NTB): Kulturdepartementet lyser på ny ut retten til å drive FM-radio i Norge etter årsskiftet. Radio Norge leverte konsesjonen inn før jul.

Konsesjonen gjelder FM-nettets siste leveår før signalene overtas av DAB, enten i 2017 eller 2018. Ledelsen i SBS Radio Hele Norge mente vilkårene fra Kulturdepartementet medførte for dyre forpliktelser i utbygging av DAB-nettet.

Radio Norge er for tiden på vei over fra den tyske eieren ProSiebenSat1 til amerikanske Discovery, og det er uklart om de nye eierne vil satse på radio, skrev fagbladet Journalisten 1. februar.

De ønsket ikke automatisk fornyelse av konsesjonen, da de mente det ville innebære utbyggingsutgifter på mellom 600 og 800 millioner kroner fram til 2030. Radio Norge står dermed foreløpig uten konsesjon fra 2014

I utlysningen tirsdag melder Kulturdepartementet at konsesjonen har tilsvarende vilkår som den Radio Norge leverte inn, inkludert krav om å bidra til DAB-utbygging. Seniorrådgiver Marius Bakke presiserer at den tresifrede millionsummen ikke er noe de pålegger som konsesjonsvederlag, men er kanalenes beregning av kostnadene for å leie DAB-kapasitet i 20 år.

- Konsesjonæren skal sørge for at det kommersielle tilbudet i DAB-nettet har en samlet befolkningsdekning på minst 90 prosent innen 1. januar 2015. De skal også i forkant legge fram en forpliktende avtale som sørger for at utbyggingskravet blir oppfylt, skriver han til NTB. (©NTB)

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.