Radiosjefer krangler om bilradio

Saken om forhåndsinnstilte kanaler i bilradioene er ikke over. Arne Krumsvik i Kanal4 mener P4 ikke bringer noe nytt når de nå hevder å ha Norkring på sin side og mener P4s utspill bare er et PR-stunt.

20.06.08 11:03

P4 sendte en børsmelding tidligere i dag hvor de hevdet at Norkring bekreftet P4s PI-kode. I meldingen skrev de blant annet at distribusjonsselskapet Norkring bekrefter i et brev til P4 at radiokanalen vil beholde sin PI-kode etter nyttår, forutsatt at det ikke kommer vedtak eller pålegg fra offentlig myndighet.

Det avviser Kanal4s radiosjef, Arne Krumsvik. Til Propaganda sier han at han har problemer med å skjønne hva at det har kommet noe nytt i denne saken.

- Har du lest brevet? Jeg tviler på at det har kommet noe nytt i denne saken. Vi jobber videre med denne saken og dagens støy er bare iverksatt av P4 for å skape et uriktig bilde, hevder Krumsvik som legger til at det er overraskende hva P4 velger å bruke børsmeldinger til.

- Både Kulturdepartementet og Post- og teletilsynet mener de ikke har hjemmel til å behandle denne saken. Norkring er ikke et forvaltningsorgan, så de har ingen myndighet i denne saken. Vi jobber videre med å utrede hvilke tiltak vi skal gå til, sier Krumsvik til Propaganda.

Radiosjefen nekter å godta at denne saken er over og ut nå. Han påpeker at kanalen ikke har gitt seg og arbeider med å finne ut hva som er riktig instans å klage saken til. Som et siste forsøk vurderer de rettslige skritt for å få koden som gjør at de blir automatisk innstilt på RDS bilradioer.

- Over nyttår blir Kanal4 den eneste riksdekkende, kommersielle radiokanalen og de som har lagret radio på knapp nummer fire på bilradioen sin forventer dekning over hele landet. Det kan ikke P4 gi dem, sier Krumsvik som legger til at han ikke vet hvor stor effekt det vil ha for dem å overta P4s PI-kode.

- Jeg vet ikke hvor stor konkurransevridende effekt dette har, for det er jo nettopp det det er snakk om, avslutter han.

Tidligere i dag uttalte P4s ansvarlige redaktør og administrerende direktør, Rune Brynhildsen at han var svært tilfreds med det han mente var en bekreftelse fra Norkring.

– Kanal4s trusler om rettssak og bastante uttalelser i media om at de uansett ville ta i bruk vår PI-kode, har bidratt til å skape usikkerhet hos annonsørene om vår fremtidige dekning blant bilister. Når det nå er fastslått at departement, tilsyn og distributør har helt likelydende syn på saken, håper vi denne usikkerheten er ryddet av veien, sa Brynhildsen.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.