Gå til sidens hovedinnhold

Radiumhospitalet ville ikke ha pengegaven fra Magnus Backer

Magnus Backer ga 20.000 kroner til Radiumhospitalets legater. Nå har legatet sendt pengene i retur.

Nettavisen har tidligere skrevet en rekke artikler om Magnus Backer som i 2012 holdt en rekke foredrag om å være dødelig kreftsyk.

I tillegg til foredragene møtte Backer også kjente personer som Desmond Tutu, Jonas Gahr Støre og Siv Jensen for å fortelle om hvordan det er å være døende av kreft.

Nettavisen skrev om saken da det viste seg at Backer ikke hadde betalt 40 prosent av honorarene til kreftformål slik han hadde lovet sine kunder. Nettavisen skrev også hvordan Backer hadde funnet det nødvendig å dokumentere overfor bekjente og kunder at han faktisk hadde kreft.

Betalte pengene
Før jul betalte Backer pengene til Radiumhospitalet.

- Jeg har nå levert alle pengene slik jeg lovet. Jeg vil si tusen takk til alle dere som har brydd dere, og stilt opp for meg. De som har trodd på meg og stolt på meg er jeg ubeskrivelig takknemlig for at har vært der. Den omsorgen de har vist kan jeg aldri få satt en prislapp på, sa Backer til Nettavisen da.

Radiumhospitalets legater ba deretter Backer om å dokumentere at han faktisk hadde kreft.

- Vi har mottatt 20.000 kroner fra Magnus Backer, men vi er kjent med medieomtalen av denne virksomheten og at han brukt en rekke kreftsykdommer i markedsføringen av seg selv. Derfor har vi sendt et brev til ham der vi ber om attestasjon på at han har hatt disse sykdommene. Vi ønsker ikke penger som det kan heftes tvil ved. Derfor må vi vite at han faktisk er syk, sa legatbestyrer Øystein Solheim Lien ved Radiumhospitalets legater til Nettavisen.

Ville ha bevis
Nå sier Solheim Lien til Nettavisen at pengene er tilbakeført til Backer.

- Backer har ikke ønsket å å gi oss den dokumentasjon vi ba om, og vi har følgelig, i forståelse med ham, tilbakeført pengene. Fra vår side anser vi saken som avsluttet, sier Lien.

Nettavisen har konfrontert Backer med saken fredag, og forsøkt å få ham i tale, men Backer har ikke ønsket å kommentere saken overfor Nettavisen.