Rådmann dømt for underslag

Som daglig leder for en kulturstiftelse, tappet den tidligere rådmannen stiftelsens konto for 200.000 kroner.

Men Bergen tingrett syntes synd på den fallerte forretningsmannen og ga ham samfunnsstraff.

Misbrukte tillit
51-åringen hadde flere betrodde stillinger innenfor flere kommuner i Nordhordland. Men han misbrukte den høye tilliten han hadde da han kom i en vanskelig personlig og økonomisk situasjon i mars 2003. Da startet en omfattende tapping av kontoen til stiftelsen han var daglig leder for.

Betalte privat gjeld
Til sammen 210.000 kroner sto den tidligere rådmannen tiltalt for å ha underslått. Pengene skal ha gått til private kreditorer og andre formål som hadde ingenting med stiftelsen å gjøre. Med diverse fratrekk ble han dømt for å ha underslått 111.000 kroner.

Jobber som drosjesjåfør
Mannen, som nå jobber som taxisjåfør, fortalte retten i forrige uke at han skammet seg over det han hadde gjort. Han hadde tapt ansikt og anseelse i samfunnet, noe som begrenset hans yrkesmuligheter. For et år siden søkte han jobb som personaldirektør på en høgskole på østlandet, en jobb han ikke fikk.

Slapp fengsel
Normalt straffes grove underslag med ubetinget fengsel, også for førstegangsforbrytere. Men den tidligere ustraffede 51-åringen slapp unna med 120 timers samfunnsstraff, slik at kreditorene kunne få det han skylder dem. Han må også tilbakebetale stiftelsen 111.000 kroner.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.