*Nettavisen* Nyheter.

Rådmann i Trondheim får ikke lenger kalle seg «mann»

Den norske delegasjonen måtte skuffet innse at Trondheim ikke får arrangere ski-VM i 2023. Fra venstre: Siri Darell .

NY TITTEL: Mangeårig rådmann i Trondheim, Morten Wolden (midten), må endre tittel til kommunedirektør. Arkivfoto: Fra venstre: Siri Darell (kretsleder Sør-Trøndelag Skikrets), Rita Ottervik (ordfører), Morten Wolden (rådmann), Stein Opsal (generalsekretær i Norges Skiforbund) og Erik Røste (skipresident). Foto: Claes-Tommy Herland (NTB scanpix)

Bystyret i Trondheim har gått bort fra den kjønnede tittelen rådmann til å heller bruke tittelen kommunedirektør.

25.11.19 04:35

Rådmann Morten Wolden er dermed blitt til kommunedirektør Morten Wolden, skriver Adresseavisen.

Avviklingen av rådmannen, som tittel og begrep, skjedde på bystyremøtet torsdag. Selv om tittelinnehaveren selv er uanfektet, ble det temperatur blant politikere da rådmannen falt, skriver avisen.

Stillingstittelen «kommunedirektør» er kjønnsnøytral og benyttes gjennomgående i ny kommunelov. I innstillingen het det at rådmannen foreslår at stillingstittelen til den øverste lederen av administrasjonen blir kommunedirektør ved ikrafttredelse av ny kommunelov.

Les også: Hvis kvinner jobber gratis resten av året, er trøsten at de heller ikke betaler skatt

– Jeg er absolutt ikke opptatt av tittel, men det er vel lurt at jeg har samme tittel som de andre lederne. Jeg har vært rådmann ganske lenge, så jeg skal innrømme at det blir litt rart. Og så må politikere omstille seg. Rådmannen er jo mye mer enn meg. Navnet på hele institusjonen endrer seg nå, sier kommunedirektør Morten Wolden.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag