*Nettavisen* Nyheter.

Rådmann tiltalt for grov korrupsjon

Mo i Rana (NTB): Rådmannen og en restauranteier i Rana kommune i Nordland er tiltalt for grov korrupsjon. Siktelsen mot teknisk sjef i kommunen er henlagt.

Saken mot rådmann Sigmund K. Johnsen, teknisk sjef Bjørn Bech-Hanssen og restauranteieren begynte med en ferietur til Tyrkia sommeren 2010, der rådmannen og teknisk sjef fikk benytte restauranteierens ferieleilighet i Tyrkia gratis, skriver Rana Blad.

Samme dag kjøpte rådmannen en leilighet av restauranteieren i Mo i Rana til rundt 300.000 kroner under takst, og uten at leiligheten hadde vært annonsert.

Rana kommunes kontrollutvalg har konkludert med at rådmannens og teknisk sjefs handlemåte var et brudd på kommunens eget etiske regelverk, mens kommunestyret var uenig.

Økoteamet i Helgeland politidistrikt siktet rådmannen og restauranteieren for grov korrupsjon, mens siktelsen mot teknisk sjef gikk ut på simpel korrupsjon. Nå har statsadvokaten tatt ut tiltalte mot de to første, mens saken er henlagt etter bevisets stilling for tredjemann.

Rana kommune ved ordfører Kai Henriksen har fredag innkalt til pressekonferanse i forbindelse med saken. (©NTB)

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag