RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Rådyr racingsmell for Gjelsten

Sist oppdatert:
Bjørn Rune Gjelsten (51) svidde av 22,6 millioner i fjor.

Den femdobbelte verdensmesteren i offshoreracing brukte 29,46 millioner på BRG Racing KS i fjor. Utgiftene var 22,6 millioner høyere enn inntektene.

NA24 - din næringslivsavis

Har skutt inn 102 mill.
Gjelsten har skutt inn 102 millioner i kapital, og mesteparten er gått med til å dekke et samlet tap på 97,67 millioner. Fjorårets smell er den største siden det første registrerte regnskapet i 2003, men nå slipper forhåpentligvis den tidligere Røkke-kompanjongen og Molde Fotball-investoren mer utgifter på hobbyen sin.

For oppunder i dember i fjor la 51-åringen opp og solgte teamet til Sheikh Hassa Al Thani fra Qatar, ifølge Båtliv.

- Jeg stilte som krav at hvis han skulle kjøpe teamet, måtte han ta det med rubb og stubb. Det vil si at mine teamsjefer og mine norske mekanikere skulle følge med på kjøpet, sa Bjørn Rune Gjelsten da.

5,48 mill. i lønninger
Det lyktes ikke NA24 å komme i kontakt med romsdalingen onsdag, og daglig leder Henrik Schüssler var på ferie og ikke tilgjengelig. Styremedlem Rune Marsdal i BRG Racing AS ønsket ikke å kommentere årsresultatet for virksomheten.

- Selskapets virksomhet er å drive markedsføring, tekniske og administrative tjenester knyttet til båtsportvirksomhet etc. i Norge og andre land, skriver styreleder Bjørn Rune Gjelsten i årsberetningen.

Lønnskostnadene for de seks ansatte i BRG Racing KS kom på 5,48 millioner, og selskapet står med 11,65 millioner i eiendeler.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere