RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Raftopris kan gjøre det tryggere i Bahrain

Bergen (NTB): Årets Raftopris-vinner, Bahrain Centre for Human Rights (BCHR), håper prisen vil medføre etterlengtet oppmerksomhet om brudd på menneskerettighetene i Bahrain.

- Prisen er viktig, ikke bare for senteret, men også for det sivile samfunnet og menneskerettsforkjempere ellers i Bahrain. Dette vil føre til mye etterlengtet medieoppmerksomhet om situasjonen, noe som også kan oversettes til mer sikkerhet og publisitet for menneskerettsforkjempere generelt, sier fungerende leder Maryam Al-Khawaja til NTB.

Søndag mottok hun årets Raftopris i Bergen på vegne av de to grunnleggerne som sitter fengslet i hjemlandet. En av dem er hennes far, Abdul-Hadi Al-Khawaja. Han soner en livstidsdom etter at myndighetene anklaget ham for å ha startet en terroristorganisasjon. Nabeel Rajab soner en dom på to år etter å ha tvitret kritikk mot landets statsminister. Selv bor Maryam Al-Khawaja i eksil i Danmark.

Sentralt i hennes kamp for menneskerettigheter i Bahrain står sosiale medier. På Twitter har Al-Khawaja hele 96.000 personer som følger hennes oppdateringer om situasjonen i landet. (©NTB)

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere