RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Raftoprisen til Bahrain Centre for Human Rights

Sist oppdatert:
Oslo (NTB): Raftoprisen for 2013 går til Bahrain Centre for Human Rights (BCHR) for senterets langvarige arbeid for menneskerettigheter.

Raftostiftelsen begrunner tildelingen med BCHRs «langvarige og modige arbeid for fundamentale menneskerettigheter som ytringsfrihet og forsamlingsfrihet i Bahrain».

- Raftoprisen til BCHR retter søkelyset mot systematiske menneskerettighetsbrudd i en region der overgrep altfor ofte blir møtt med taushet fra vestlige regjeringer. Prisen anerkjenner en organisasjon som har jobbet målrettet for rettighetene til både Bahrains statsborgere og de mange arbeidsmigrantene i landet, heter det i begrunnelsen.

- BCHR har promotert ikkevold i protestene mot det sittende regimet og tatt i bruk digitale medier for å spre sitt budskap på en svært effektiv måte, heter det videre i Raftostiftelsens begrunnelse.

Prisvinneren ble grunnlagt i 2002. To år senere ble BCHR beordret til å legge ned aktiviteten i Bahrain, men senteret har likevel fortsatt aktivitetene på grasrotnivå.

- De eksisterer i praksis takket være støtte og anerkjennelse fra de lokalsamfunnene de tjener og flere internasjonale menneskerettighetsinstitusjoner, uttaler Raftostiftelsen. (©NTB)

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere