RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Ragdes millionsaga

Anne B. Ragde har ikke lagt skjul på at hennes to bøker om folket på Neshov har vært svært innbringende. Men hun er ikke Norges rikeste forfatter.

Det er det nemlig en forfatter, musiker og siviløkonom som er.

Jo Nesbø har opparbeidet seg en formue på over 17 millioner kroner, og tjente i fjor 6,7 millioner kroner. Det gjør at forfatteren av Harry Hole-bøkene til Norges rikeste forfatter.

- Som fortjent
Men Anne B. Ragde har heller ikke vært lei seg for «millionan» som har ankommet hennes bankkonto etter suksessen med «Berlinerpoplene» og «Eremittkrepsene».

Hardtarbeidende Ragde har åpent sagt at hun mener det er resultat av mange års slit, men hadde selvfølgelig ikke ventet seg så mange millioner.

Utenlandssalg
Det er fremdeles de store og etablerte forfatternavnene som tjener mest her til lands. Mye skyldes at de også er godt etablert i utstrakt grad i utlandet Jostein Gaarder nyter godt av sin store bakkatalog både hjemme og ute og har en inntekt på 3,35 millioner. Formuen på 8 millioner har ikke minsket det siste året. Anne Holt har en stabil millioninntekt, i fjor på 2,6 millioner.

Lars Saabye Christensen har vært svært produktiv de siste årene, noe som har resultert i en pen innkomst på 2,72 millioner kroner og en formue på over 4 millioner.

Åsne Seierstad tjente en million mindre enn Saabye Christensen og har kun 183.000 i formue.

En forfatters inntekt varierer som regel sterkt etter om de har gitt ut bok i skatteåret. En forfatter som Anne Karin Elstad kom først med bok i år, og står dermed oppført med en normaltinntekt på 357.822 kroner for fjoråret og en formue på 2,8 millioner.

Dramatikeren Jon Fosse spilles verden rundt. For det tjente han 826.541 kroner i fjor. Fosse har en formue på 2,4 millioner kroner.

Nye kommer
Nye forfatternavn tjener også godt med penger, men har en lite vei å gå i forhold til veteranene.

Frode Grytten har høstet mye heder for «Svarte bjørn», og tjente 827.000 på sitt forfatterskap. Levi Henriksen har vært en bestselger og kritikeryndling de siste årene og tjente i fjor 483.152 kroner.

Johan Harstad vakte oppsikt med sin roman «Buzz Aldrin - hvor ble det av deg i alt mylderet», og det tjente han 606.883 kroner på.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere