Mandag formiddag omtalte Nettavisen at Eirik Jensen løslates fra fengsel senere i dag. Det var i juni 2020 at han ble dømt til 21 års fengsel for brudd på grov narkotikalovgivning og grov korrupsjon.

I en årrekke medvirket han til smugling av 13,9 tonn hasj til Norge sammen med hasjsmugleren Gjermund Cappelen (se faktaboks under).

Jensen har hele tiden nektet straffskyld, mens Cappelen tilstod alt og snakket Jensen inn i saken.

STORT INTERVJU: Eirik Jensen forteller: Dette er det verste med å være i fengsel

– Helt jævlig i fengsel

Mandag ettermiddag løslates Jensen fysisk fra Kongsvinger fengsel. Kjæresten Ragna Lise Vikre kommer til å være der for å ta imot ham og kjøre ham hjem til boligen i Hønefoss.

Les også: Gjermund Cappelen løslatt fra fengsel

For Jensen har ikke tiden i fengsel vært enkel. Fra desember i fjor ble det også noen korte opphold på psykiatrisk sykehus på Ahus Lørenskog og Ahus Skedsmo etter at situasjonen hans ble betraktelig forverret.

– Eirik har hett det helt jævlig i fengsel. Nå er han redusert. Det har vært mange tunge og vanskelige perioder. Det jeg skal bidra med nå er å få ham hjem og til at han kommer seg på beina både fysisk og psykisk, sier hun til Nettavisen.

SE VIDEO: Eirik Jensen med varme ord om kjæresten

Vil søke benådning

Etter at løslatelsen er i boks har ikke Jensen tenkt å gi seg med det.

– Han ble selvfølgelig glad og lettet over avgjørelsen om løslatelse. Det neste steget er å søke om benådning, bekrefter Vikre til Nettavisen.

Les også: Eirik Jensen fikk ikke se eller møte kjæresten på åtte måender: – Hun sliter med hvor jævlig det er her

Dersom Jensen skulle få benådning innvilget, noe som er ytterst sjelden, kan det bety at han får resten av straffen i dommen ettergitt. Det er kun Kongen i Statsråd som kan innvilge en benådning.

SE VIDEO: Eirik Jensens kjæreste om det dramatiske døgnet etter dommen

Vikre har tidligere fortalt til Nettavisen om smerten hun hadde da Jensen ble dømt til 21 års fengsel, dagens beslutningen om løslatelse kom ikke helt uventet.

– Jeg fikk noen signaler om løslatelsen for en liten stund tilbake. Vi reagerte begge med stor lettelse og selvfølgelig var det bra at Kriminalomsorgen fattet en fornuftig beslutning, sier Vikre.

SE VIDEO: Eirik Jensens kjæreste etter fengselsdommen: – Det er vonde dager

– Dette er noe vi har jobbet med i over ett og et halvt år.

I nesten hver uke siden juni 2020, da Jensen ble fraktet til Kongsvinger fengsel, har Vikre besøkt og støttet Jensen gå godt hun kunne. Nettavisen ble tidlig gjort kjent med prosessen Jensen hadde startet med å komme seg ut av fengsel på grunnlag av helse.

Les også: Eirik Jensen samboer om den dramatiske pågripelsen: - Minner om en maktdemonstrasjon