*Nettavisen* Nyheter.

Ragnhild skrev dophandleliste

Foto: Foto (Privat)

På en av institusjonene fant de en bestillingsliste på narkotika skrevet av avdøde Ragnhild (15)..

06.08.10 14:29

Episoden fant sted i februar, da hun bodde på en institusjon på Østlandet, skriver Bergensavisen.

I «loggen» fra institusjonen går det frem at det ble funnet en bestillingsliste skrevet av tre jenter. Ragnhild Embla Helsengreen hadde bestilt hasj, rivotril (inneholder det samme som valium) og rohypnol.

På tvang
Dette var på slutten av oppholdet på Østlandet, der hun var på tvang.

I samtale med en av de ansatte sa hun da at hun gruet seg til å flytte tilbake til bergensområdet. Hun var usikker på sin egen styrke til å stå mot tilbud om rus, til tross for at hun ønsket å holde seg unna disse miljøene.

Før hun kom til tvangsinstitusjonen på Østlandet hadde hun vært fem måneder på Bufetats akuttinstitusjon i Kalfaret.

Fra denne tiden, har hun forklart, husker hun lite. På den tiden var hun 14 år, og røykte hasj hver kveld for å få sove.

Etter oppholdet på tvangsinstitusjonen på Østlandet ble hun plassert på Kasa ungdomssenter på Flatøy. Da startet hun å rømme, var borte i lengre periode, og ble også observert ruset både på institusjon og på skolen hun gikk på.

Hjalp til
BA har tidligere avslørt at barnevernet ville på nytt ha henne på tvangsinstitusjon i slutten av mai, på grunn av rus og rømming. Fylkesnemnda sa nei.

Lørdag ble Ragnhild funnet død i en leilighet i Solheimslien etter stort inntak av narkotika.

BA avslørte denne uken at en av de siktede i saken, en 32 år gammel kvinne, hadde forklart i politiavhør at hun satte sprøyte på Ragnhild.

Først benektet kvinnen dette, nå innrømmer hun gjennom sin advokat Steinar Yndestad at hun har «hjulpet til med å sette en sprøyte».

Les saken: - Hjalp til med å sette sprøyten

Ifølge kvinnen skal barnevernsjenten også ha satt sprøyter tidligere på dagen, sammen med en av de andre siktede, en 18-år gammel mann.

Politiet avhørte torsdag folk i avdøde Ragnhild Helsengreens bekjentskapskrets for å kartlegge 15-åringens rushistorikk.

Fire siktet
Hun hadde vært på rømmen i to døgn. Fire personer er siktet for å ha forlatt en person i hjelpeløs tilstand og for å ha unndratt en person far barnevernets omsorg. Siktelsen kan utvides til å omhandle uaktsomt drap og grov narkotikaforbrytelse.

Blant de siktede er en 18-åring som skal ha forklart til politiet at han var sammen med Ragnhild i leiligheten og at det ble brukt heroin.

Verken i den foreløpige rapporten fra Kasa ungdomssenter for perioden mars og april, eller i rapporten fra Motivasjonskollektivet i Oslo, er det nevnt noe om at 15-åringen hadde erfaring med dette stoffet.

Les flere saker i Bergensavisen

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.