RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Ragnhild Wiborg: - Ingen sektorer som skiller seg ut

Sist oppdatert:
Ragnhild Wiborg i Odin Forvaltning er positiv til aksjemarkedet i 2005 men finner ingen sektorer som vil skille seg ut. Les hva hun mener om offshoresektoren, aksjemarkedet og rentene
Odin Forvaltnings Ragnhild Wiborg traff spikren da hun ved inngangen til 2004 mente at offshoreaksjene ville få en ny vår. Flere av aksjene i denne sektoren opplevde oppgang på mellom 80 og 100 prosent i løpet av fjoråret.

Hva mener hun nå, ved inngangen til 2005?

- Det ligger langt mer indiskontert i kursene nå enn det gjorde da, for å si det slik. Men jeg tror fremdeles endel estimater skal justeres opp og at vi vil se vedvarende høy aktivitet i flere år fremover, sier Wiborg som mener det fremdeles er oppside å finne i offshoresektoren – men at den følgelig ikke er like billig som for ett år siden.

Stockpicking

Wiborg vil ikke trekke frem en sektor som er bedre enn andre. Det er ingen "superbillige" eller "superdyre" sektorer ifølge Wiborg som mener at det er viktigere å se selskap for selskap.

- Det er ingen sektorer som skiller seg ut, som IT-sektoren som var alt for dyr i 2000 til 2001 eller shippingsektoren i 2003 til 2004. Det er et mer blandet bilde. Men "name of the game" i år vil være høy corporate aktivitet med mange oppkjøp og fusjoner, sier Wiborg til iMarkedet.no.

Dette understøttes av at selskapene har rekordmye kontanter, og at private equity-selskapene har store pengesekker som skal ut i arbeid.

Wiborg mener at det er godt potensial innenfor kjemikalietank, og trekker særlig frem Stolt-Nielsen som et interessant selskap. Også bilfrakt (Wilh. Wilhelmsen) og produkttank-segmentet mener hun kan være interessant å se på.

Olje og IT

Oljeselskapene er hun noe mer avventene til, men mener at selskapene som Statoil og Hydro er "allright" priset i forhold til nøkkeltall.

- Men jeg tror på et stabilt og godt aluminiumsmarked, og vil holde en knapp på Hydro, sier Wiborg som mener at den aksjen bør foretrekkes fremfor Statoil.

IT-sektoren mener Wiborg har hatt for høy prising.

- Selskaper som er vinnere det ene året kan bli tapere det andre, sier Wiborg og viser til at innen teknologi så skifter trendene meget raskt. Det som er inn og hot det ene året kan være ut og meget, meget kaldt det andre. Det burde føre til en høyere risiko som aggregert burde føre til lavere prising. Det har det ikke.

- På grunn av risikoen så burde man ikke prise denne sektoren så høyt, sier Wiborg til iMarkedet.no. Men hun trekker frem Nordic Semiconductor som et interessant selskap å se på innen IT-sektoren.

Renter

At amerikanske renter er for lave, mener Wiborg ligger i dagen.

- De skal opp, men ikke så dramatisk, mener Wiborg om de amerikanske rentene. De norske rentene mener Wiborg skal ligge bak de europeiske.

- Man kommer ikke til å være proaktiv i forhold til renten i forhold til Europa. Men jeg tror at det vil være potensial for renteheving i eurosonen i løpet av 2005. Men det er mye som spiller inn her, blant annet valutautviklingen, sier Wiborg som mener at "haukene" som bestemmer rentene i den europeiske sentralbanken uansett vil bry seg mest om utviklingen av inflasjonen.

Europa bedre enn USA

Wiborg mener at den gode inntjeningen til selskapene, en følge av flere år med kostnadskutt sammen med store kontantbeholdninger som vil brukes til både oppkjøpsaktiviteter men også til å gi utbytte med rund hånd, vil drive markedet opp også i 2005.

- Jeg forventer en noe mer moderat oppgang enn i fjor men tror på mellom 10 og 15 prosent, sier Wiborg til iMarkedet.no.

Hun mener også at den noe lavere veksten i inntjeningen til amerikanske selskap i forhold til europeiske vil føre til at det europeiske markedet vil gjøre det bedre enn det amerikanske.

- Europa var litt "out of flavour" i 2004, og de har litt å ta igjen, sier Wiborg til iMarkedet.no.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere