*Nettavisen* Nyheter.

Raidet Arna i 3 måneder

En 21 år gammel fange ved Bergen landsfengsel så sitt snitt til å rømme mens han var på Haukeland sykehus. De neste tre månedene gikk han amok i butikker og biler.

29.09.05 06:15

Politiet fikk mer enn nok med å registrere det ene lovbruddet etter det andre, mens mannen var på frifot i vår.

Profesjonelt preg

Hele fire innbrudd og et innbruddsforsøk klarte han føre på merittlisten sin i løpet av to og en halv måned. Tre av tilfellene var mot samme bensinstasjon. Spilleautomater ble enten tømt for penger, eller tatt med og fraktet vekk i en bil. Ifølge Bergen tingrett bar innbruddene preg av å være profesjonelle, siden mannen hadde brukt stjålne biler og maske. I et av innbruddene hadde han også smadret inngangsdøren med bilen.

Fem tidligere dommer

Fra mars til april i år stjal han fire biler, tre av dem fra Stølsvegen i Arna. I august i fjor råkjørte han en stjålet bil gjennom Damsgårdstunnellen. 21-åringen hadde ikke engang førerkort. Bare måneder etter denne episoden fikk han sin femte dom for innbrudd og biltyveri og måtte i fengsel i ett år og tre måneder. Der klarte han altså å holde seg i to måneder før han stakk. Tirsdag denne uken bar det tilbake til fengselet, med ytterlige sju måneder tillagt i soningstid.

21-åringen mottar sosialstønad og har et problem med rusavhengighet. Han oppgir at dette er årsaken til hans intensive kriminelle aktivitet. Mannen har nå tatt initiativ til å få behandling for rusmisbruk.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.