*Nettavisen* Nyheter.

Raidet Nordens største piratnettsted

Svensk politi har tatt alle datamaskinene, og effektivt stoppet en av verdens største nedlastingssider, The Pirate Bay.

31.05.06 15:38

The Pirate Bay var en nettside driftet fra Sverige, der hvem som helst kunne gå inn og laste ned alt fra musikk og filmer til siste episode av 24 eller Frustrerte Fruer.

Nå skal svensk politi ha raidet kontorene til en av verdens mest populære nettsteder for piratnedlasting, ifølge Slyck.com. De skal også ha innledet etterforskning av nettstedet og piratenen som står til rors.

Politiet tok serverne
Nettsiden er nå nede.

- Akkurat nå er politiet her, og tar alle serverne våre. De skal sjekke om det er noe kriminelt på dem. De er faktisk ikke helt sikre, sier Pirate Bays talsperson «Brokep».

Sverige har vært en slags frihavn for nettpirater, med forholdsvis liberale lover rundt nedlasting av musikk og film. The Pirate Bay har vært kjent for sin spydige og frekke tone mot alle som prøvde å stenge dem ned, enten det var amerikanske stjerneadvokater eller IFPI.

Knallharde mot pirater
Hele underholdningsbransjen har de siste årene kjørt en knallhard kampanje mot nettsteder som Pirate Bay, for å stoppe det de anser som brudd på åndsverksloven.

The Pirate Bay har forsvart seg med at de bare er en søkemotor for såkalte torrent-filer. Det er småfiler som kort fortalt ikke er filen du er på jakt etter, men som inneholder info som nedlastingsprogrammer kan bruke til å finne det du egentlig leter etter.

- Vi er ikke sikre på når nettsiden kommer seg opp igjen, men vi flytter gjerne serverne våre ut av Sverige hvis det er det som skal til, sier Brokep til Slyck.

Politiet vil etter all sannsynlighet beholde serverne som bevis helt til etterforskningen er over.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.