RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Raja ble bedt om å forlate NRK-studio

Foto: Meek, Tore (SCANPIX)
Sist oppdatert:
Var høylytt og nektet å høre på programlederen.

Det som normalt sett ville vært en totalt forglemmelig debatt om norsk integreringsdebatt (en metadebatt), mellom Venstres Abid Raja og den lite profilerte stortingsrepresentanten Håkon Haugli, utviklet seg til å bli et lite sirkus.

Haugli hadde i dagens VG en kronikk der han kritiserte Abid Rajas dialogmøter med minoriteter i Oslo, og hevdet at dette bare var noe han gjorde for å få konfrontasjoner og store overskrifter.

I P2-programmet Kulturnytt møtte de to hverandre til en debatt, der Raja hisset seg kraftig opp over Hauglis uttalelser - som tidvis var selvmotsigende. Debatten ble etter hvert en direkte krangel med personangrep.

Programleder Lilly Fritzman måtte flere ganger be Raja om å roe seg ned, og mot slutten av sendingen sa hun:

- Nei, det er jeg som er programleder, nå må jeg snart be om at vaktene kommer.

Etter dette roet Raja seg ned, og Haugli kom med en nye uttalelser som Raja reagerte kraftig på. Da han skulle svare ble han avbrutt av Haugli, noe som irriterte Raja kraftig - samtidig som programlederen brøt inn og ville avslutte hele debatten.

- Nei, vet du hva, om det er noen konkurrerende kanaler som hører på, så kan dere bare rappe Raja videre. Du får ikke lov å si mer, ellers må vi løfte deg ut av studio!

Til tross for denne uttalelsen så fortsatt Raja å snakke i bakgrunnen, mens Fritzman avsluttet programsekvensen, og nevnte at han måtte gå ut av studioet.

Du kan selv høre den kraftig opphetede debatten her. (ekstern lenke)

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere