*Nettavisen* Nyheter.

Raja vil ikke være nestleder

Foto: Jørgen Berge (Mediehuset Nettavisen)

Advokat Abid Raja gjør det klart at han ikke er aktuell som ny nestleder i Venstre.

14.12.09 15:20

Det ene nestledervervet i partiet Venstre står ledig når Trine Skei Grande etter alle solemerker tar over ledervervet etter Lars Sponheim. Den 34 år gamle kjendisadvokaten Abid Raja er allerede lansert som en kandidat, men nå varsler han at det ikke er aktuelt, melder VG Nett .

Overfor Nettavisen bekrefter Raja at han nå vil konsentrere seg om jobben som leder av Utlendingsnemnda og vervet som nestleder i Akershus Venstre og varaplassen på Stortinget for Borghild Tenden.

- Jeg har sittet og vurdert dette en stund og kommet til at i den fasen partiet er i nå, med en stortingsrepresentant fra Oslo og en fra Akershus, begynner Venstre å ligne et Oslo-parti. Da er det viktig at vi får fram de gode kreftene ellers i landet når vi nå skal gjenreise partiet, sier Raja.

Han sier han stiller seg bak Trine Skei Grande som ny lederkandidat, men vil ikke si noe om hvem som er hans favoritt til et ledig nestlederverv.

Raja sier det ikke vil gavne partiet at han kommer inn i toppledelsen nå.

- Jeg er ikke heltidspolitiker, men har et annet yrke, og jeg vil ikke kunne bruke så mye tid på partiet i den fasen det er i nå, som det jeg mener er nødvendig, sier han.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag