RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Rajapaksa lyktes ikke i forsøk på comeback

Sist oppdatert:
Regjeringspartiet på Sri Lanka tok en tidlig ledelse under opptellingen av stemmene etter valget mandag, og tidligere president Mahinda Rajapaksa kastet raskt inn håndkleet.

Statsminister Ranil Wickremesinghes Forente nasjonale parti (UNP) ledet i elleve valgdistrikter, mens Rajapaksas UPFA hadde ledelsen i åtte, ifølge offisielle tall. I de resterende tre distriktene dominerte et tamilsk parti.

Ifølge talsmann for valgkommisjonen, Mahinda Deshapriya, lå ingen av partiene an til absolutt flertall på 113 mandater av nasjonalforsamlingens 225.

Resultatene var skuffende for Rajapaksa, som hadde satset på comeback etter at han måtte gå av som president da han tapte for Maithripala Sirisena i januar.

Allerede tirsdag morgen erkjente han overfor nyhetsbyrået AFP tap, men han understreket at han vil jobbe som opposisjonsmedlem av nasjonalforsamlingen.

– Min drøm om å bli statsminister har bleknet. Jeg erkjenner nederlag. Vi tapte en god kamp, sa han og aksepterte dermed at han hadde tapt allerede før valgkommisjonen kunngjorde det endelige resultatet.

– Vi har vunnet åtte distrikter, og UNP vant i elleve. Det betyr at vi tapte. Det var en vanskelig kamp, sa han.

Da han avla stemme mandag morgen, sa Rajapaksa seg trygg på at han var på vei tilbake til makten.

Deshapriya sa at valget, som ble holdt ett år før det måtte holdes, var et av de fredeligste i Sri Lankas historie, med få negative episoder.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere