*Nettavisen* Nyheter.

Raketter avfyrt fra Libanon

Foto: OMER MESSINGER (AFP)

Israel beskutt fra nord i natt og svarer med å skyte tilbake.

08.01.09 12:28

Flere raketter avfyrt fra Libanon har truffet det nordlige Israel natt til torsdag, melder israelske militærkilder.

Ifølge nyhetsbyrået Reuters er to personer blitt skadd i angrepet. Rakettene slo ned i nærheten av byen Nahariya. Befolkningen i området har fått beskjed om å gå i tilfluktsrommene for å være beskyttet i tilfelle det kommer flere angrep.

Israel til motangrep
Israel svarte torsdag med å skyte tilbake mot Libanon og stedet rakettene kom fra, sier en militær talsmann til Reuters.

Klikk på bildet for å forstørre.

Foto: Omer Messinger

Torsdag morgen var det fortsatt uklart hvem som avfyrte disse rakettene mot Israel. Analytikere har advart om at den iranskstøttede Hizbollah-militsen i Libanon kan forsøke å blande seg inn i Israels kamp mot islamistbevegelsen Hamas på Gazastripen.

- Det er veldig lite som tyder på at dette er Hizbollah. Trolig er det palestinske grupper som skyter ut disse rakettene for å vise solidaritet med palestinerne på Gazastripen. Hizbollah er ikke interessert i noen ny krig med Israel, sier Midtøsten-ekspert og professor ved Universitetet i Oslo, Hilde Henriksen Waage, til Nettavisen.

Hizbollahs leder Hassan Nasrallah vil nok nøye seg med solidaritetserklæringer. De er primært opptatt av situasjonen i Libanon, sier Waage.

Til tross for at Israel har gjengjeldt angrepet, så tviler Waage på at dette vil resultere i en eskalering av krigen.

- I Midtøsten er det et øye for et øye og en tann for en tannprinsippet som gjelder. Men Israel er enda mindre interessert i en ny krig på sin nordlige front. Da må de kjempe på to fronter. De har mer enn nok med krigen de kjemper på Gazastripen, sier hun.

Falsk alarm
Ved 10-tiden torsdag formiddag ble det meldt om nok et rakettangrep fra Libanon. Men denne rakettalarmen ble forårsaket av et jagerfly som brøt lydmuren, opplyser israelske myndigheter. melder Reuters.

Klikk på bildet for å forstørre.

Foto: Omer Messinger

Katjusja-raketter
Ifølge Reuters, skal flere eksplosjoner ha blitt hørt i området og libanesiske sikkerhetskilder hevder det dreier seg om mellom tre og fem raketter. Det skal dreide seg om raketter av Katjusja-typen, melder nyhetsbyrået DPA.

For to og et halvt år siden angrep Israel den iranskvennlige Hizbollah-militsen sør i Libanon.

Dette er det første angrepet i området siden israelske styrker startet sitt angrep på Gaza for to uker siden. Israelske kampfly gjennomførte torsdag morgen to bombetokt mot byen Rafah på grensen mellom Egypt og Gaza.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.