*Nettavisen* Nyheter.

Råkjør for Idolene

- Vi må passe på at ikke Idolene brenner opp alt kruttet på én gang, sier Idol-ansvarlig Bjarne Laastad jr. i TV 2.

07.03.05 17:20

(SIDE2): Idolmanien var ekstatisk i 2003 og 2004, men i år har alt startet tidligere og hatt et langt større fokus enn de to første årene.

Bjarne Laastad jr. i TV 2s informasjonsavdeling sier at det er langt større oppstyr om kanalens Idol-satsing i år enn før.

- Definitivt. Seertallene er i snitt høyere i år enn tidligere. Presset fra media er også langt større og det har startet tidligere, sier Laastad til side2.no.

Se Idol på web-tv

- I fjor begynte mediekjøret omtrent da semifinalene startet. Men i år har vi jo sett helsideoppslag på enkeltdeltakere allerede under audition-perioden, sier han.

Går lei mediekjøret
Men med 12 finalister og lengre finalerunde blir det en lang vår, og all erfaring sier at deltakerne fort går lei av å varte opp media.

- De er ikke med i «Idol» for å selge flere aviser. Det er viktig å passe på at de ikke brenner alt kruttet på én gang, sier Bjarne Laastad jr. til Side2.

Syng ut om Idol på Veggavisen

Rekordmange stemmer
Stemmene som kommer inn via SMS og telefon vitner om en større interesse blant seerne.

- Fredag fikk vi inn 390.000 stemmer. Aldri tidligere har vi fått inn så masse stemmer så tidlig i sesongen, sier Inge Aasen, som er ansvarlig for å holde styr på stemmene.

- Men jeg må jo legge til at det i år er to finalister mer enn før, og sendingen fredag varte en halvtime lenger enn tidligere finale-sendinger, sier Aasen.

Overfalt tissetrengte Idoler

Han sier videre at antall stemmer tar seg opp etter hvert som finalen tilspisser seg. Når det er 4-5 igjen av finalistene øker antallet. I finalen i 2004 var det oppunder 1,4 millioner tv-seere som stemte.

HTML EMBED
Stemmer du under «Idol»-sendingene?
Ja
Nei
Noen ganger...

Se resultat

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.