Flere bergensere fikk i ettermiddag sjokk da de var ute og gikk søndagstur. Plutselig kom det kjørende en lastebil i høy fart, som krasjet inn i flere biler i Fjellveien i Bergen.

Ferden endte i et tre i en skråning – sjåføren stakk

Klokken 12.43 kom det inn melding om at brannvesenets bil hadde blitt påkjørt av en lastebil.

– Lastebilsjåføren kjørte så videre og kjørte inn i en annen bil, før han havnet opp i Fjellveien og kjørte inn i et tre, forteller operasjonsleder ved Vest politidistrikt, Per Algrøy, til Bergensavisen.

Lastebilen skal ha kjørt på både en brannbil, en buss og en personbil, ifølge Bergens Tidende.

Det var Bergens Tidende som først omtalte saken. Vitner har fortalt at lastebilen litt før klokken 13.00 kjørte inn i en buss ved en snuplass flere ganger.

Vitner opplyser også om at sjåføren løp fra stedet i retning sentrum, etter å ha krasjet lastebilen i et tre ved en skråning.

Bergensavisen har snakket med flere vitner på stedet.

– Vi ser at det kommer en lastebil i full fart opp her, og den senker ikke farten rundt svingen heller, og det er mange folk der, forteller turgåer Vanja Andersen til Bergensavisen.

Hun var ute og gikk med venninnen sin. Andersen tenkte at sjåføren kom til å stoppe opp, men det gjorde vedkommende ikke. De måtte derfor hoppe inn til siden for å ikke bli truffet av lastebilen.

Videre skal de ha bevitnet at en bil lengre opp i veien skal ha blitt truffet. Sekunder etter hørte de et smell til. I etterkant forstod de at det må ha vært smellet fra da lastebilen krasjet.

Les også: Kvinne fikk sparken fordi hun nektet å ta vaksinen

Smatt mellom bilene for å berge seg

Et annet vitne, Sigrun Langeland, skal ha sett sjåføren gi gass opp mot svingen i Fjellveien. Hun beskriver situasjonen som skremmende.

Hun forteller til Bergensavisen at hun måtte smette mellom to biler da lastebilen kom kjørende i høy hastighet.

– Sjåføren bare ga gass, og hadde ingen kontroll. Jeg tenkte at dette går galt uansett, forteller Langeland.

Kjøretøyet og sjåføren endte altså til slutt opp i grøfta, og ble stående delvis å vippe ned mot en bratt skråning.

Pågående søk etter sjåføren som stakk av

Cirka klokken 14.15 opplyser operasjonsleder Per Algerøy til Bergensavisen at de har fått tak i den daglige lederen av firmaet som kjøretøyet tilhører.

Daglig leder i firmaet som eier lastebilen, opplyser til Bergensavisen at lastebilen er stjålet. Han sier at det ligger gjenstander og brukerutstyr i lastebilen som ikke tilhører firmaet deres.

Operasjonssentralen opplyser til VG at politiet ikke har noen indikasjon på at sjåføren av lastebilen har forsøkt å kjøre på noen personer. De oppfatter det mer som at han har forsøkt å unndra seg politiet.

Mannen ble filmet idet han løp ned skråningen fra ulykkesstedet. Politiet bekrefter at det er mannen på dette opptaket de leter etter.

En tauebil skal være på vei for å fjerne kjøretøyet, og politiet søker etter sjåføren. De ber om tips fra potensielle vitner. Vitner kan ringe 02800.

Les også: Trillinger fanget opp av babymonitor mens de snakker til et potensielt spøkelse