RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Rakk ikke ferga - knuste kaia

Foto: Arne Stubhaug (Firda)
Deretter gikk nordfjordingen til angrep på toalettet.

Den nå 20 år gamle nordfjordingen kom akkurat for sent til ferga på Lote fergekai en novembernatt i 2009. Det likte han dårlig.

Les saken i Firda her

Senket fergebro under vann
I stedet for å vente tålmodig på neste ferge over til Anda, knuste like godt nordfjordingen vindusruten til maskinhuset som sto ved kaia. Kompisen fikk tak i håndtaket som ble benyttet til å styre ned broa ved kai, og senket halve fergebroa under vann.

Kunne fått alvorlige konsekvenser
Dette førte til at ferga ble forhindret i å legge til på vanlig måte, noe som kunne fått alvorlige konsekvenser for det sterkt trafikkerte fergesambandet om ambulanse eller syke personer skulle være med, heter det fra retten.

Like etter knuste nordfjordingen like så godt tre vasker og et vindu.

Måtte svare for flere saker
Nordfjordingen måtte svare for flere andre saker i Fjordane tingrett da saken mot ham nylig var oppe.

20-åringen sto også tiltalt for å ha stjålet 650 kroner fra en bomkasse til en skogsvei, og han har også skaffet seg tyvegods fra en russebil. Også kjøp og bruk av hasj sto nordfjordingen tiltalt for.

I tillegg måtte han også svare for en nestenulykke på Sandane i februar i fjor. I høy fart på vinterveien fikk han sladd på bilen og kolliderte nesten med en møtende bil.

Betinget fengsel
I Fjordane tingrett ble mannen dømt til betinget fengsel i 120 dager med prøvetid på to år. Han må også sammen med flere andre medskyldige betale erstatning på 32.578 kroner til Statens vegvesen og 650 kroner i erstatning for bompengene han stjal.

Les flere saker i Firda her

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere