RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Rally etter sjefsbytte i Ericsson (Ny)

Sist oppdatert:
Ericsson har ansatt Carl-Henric Svanberg (bildet) som ny konsernsjef, som erstatning for Kurt Hellström. Svanbeg vil ta over 8. april, mens Hellström vil fungere som konsulent ut året. Det var kursrally etter det annonserte sjefsbyttet
Carl-Henric Svanberg kommer fra toppsjefstillingen i lås-fabrikanten Assa Abloy.

- Kurt Hellström har bestemt seg for å benytte seg av sin mulighet til å pensjonere seg når han blir 60 år, sier styreformann Michael Treschow i en pressemelding.

Ifølge Treschow skal Svanberg fortsette med å sette fokus på de samme områdene som Hellström har gjort, med mål om å nå pluss igjen.

Det har vært ventet at Hellström ville gå av snart.

Kursrally

Meldingen om at Kurt Hellström trekker seg utløste et kursrally på Stockholmsbørsen. Ericsson-aksjen var opp hele 12 prosent til 6,60 etter åpningen i Stockholm.

Det har i lengre tid vært misnøye med Hellström fra aksjonærhold. Flere har hevdet at han har uttalt seg klomsete overfor investorer, noe som skal ha tynget aksjekursen.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere