RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Rally for Tandbergene

Sist oppdatert:
Det er et skikkelig rally for Tandbergene på Oslo Børs tirsdag. Tandberg stiger på kroppspråket til ledelsen (bildet), mens Tandberg Television stiger på kostnadskontroll Unntaket var som vanlig Tandberg Data
Jan Chr. Opsahl kan smykke seg med et skikkelig rally i selskapene han er styreformann i. Både Tandberg og Tandberg Television gikk rett opp på Oslo Børs tirsdag.

Etter lunsj var Tandberg-aksjen opp 5,9 prosent til 41,60 kroner, mens Tandberg TV steg 28,6 prosent 7,56 kroner.

Tandberg Television steg etter at selskapet viste at de klarte å holde kostnadsutviklingen i fjerde kvartal.

I Tandberg er det kroppsspråket til finansdirektør Terje Rogne og adm. direktør Andrew Miller som er viktig om dagen. På onsdagens presentasjon overbeviste de to Tandberg-toppene, noe som førte til kursoppgang.

Av nye momenter på presentasjonen kan nevnes at selskapet jobber med bedring av distribusjonskanalen i Europa. Denne sviktet i fjerde kvartal. Det ble videre uttalt at Tandberg økte antallet Fortune 500-kunder i fjerde kvartal til 199.

Ellers var det svært lite nytt på presentasjonen onsdag.

Selskapet sa imidlertid at desember-måned var ekstremt sterkt. Det var imidlertid ikke bedre enn at selskapet havnet i den nedre enden av tidligere guiding.

Ved guidingen i november guidet selskapet på en omsetning i fjerde kvartal på 500 til 540 millioner kroner, mens fasiten altså endte på 511 millioner kroner i omsetning.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere