RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Rally til 63 dollar

Sist oppdatert:
Etter ny kraftig oljeprisoppgang i går, har referanseoljen WTI holdt seg over 63 dollar fatet i løpet av natten. Den russisk-ukrainske krisen er hoveddriveren. Les mer her
I går endte førstekontrakten for referanseoljen WTI over 63 dollar fatet i New York før første gang siden midten av oktober. Dermed har oppturen etter nyttår bare fortsatt. Februarkontrakten var en periode helt oppe i 63,80 dollar fatet på Nymex, og endte til slutt opp 2,10 dollar eller 3,4 prosent til 63,14 dollar pr. fat.

I elektronisk handel i natt har februarkontrakten falt med 10 cent, og holder dermed fortsatt 63 dollarnivået i forkant av de ukentlige lagerrapprotene fra USA som kommer i ettermiddag. På grunn av fridag i USA mandag, er publiseringen forskjøvet med en dag.

Også i går var fokuset i oljemarkedet på utviklingen i disputten mellom Russland og Ukraina rundt naturgassleveransene. Det bekymring over at Russland nå aktivt vil begynne å bruke naturgass som et politisk verktøy.

Usikkerheten rundt gassleveransene til Europa kan føre til skifte av brensel fra gass til oljerelaterte brensel, noe som kan føre til økt etterspørsel.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere