*Nettavisen* Nyheter.

Rambos våte drøm

John Rambo har en eller annen gang vært helten til de fleste menn. Nå kan du også skyte kommunister.

17.02.05 12:46

«Mercenaries» oppfyller de fleste guttdrømmer. Som en av fire leiesoldater skal du herje rundt i Nord-Korea. Diktatoren Song selger atmovåpen til terrorister, noe verdensamfunnet ikke finner seg i. Kina, Sør-Korea og de allierte er raskt på plass for å ordne opp. Den russiske mafiaen dukker også opp, om enn ikke med like edle hensikter.

For å finne ut hvor Song og kompani gjemmer seg, må du utføre oppdrag for de fire gruppene. Oppgavebeskrivelsene inneholder omtrent utelukkende død og ødeleggelse, og det går ofte utover en eller flere av de andre styrkene. Parten(e) som blir rammet liker selvfølgelig ikke det. Det å være kompis med alle blir fort en stor utfordring.

De allierte har delt Song og hans medhjelpere opp i en kortstokk. Du får ikke gå videre til neste område før du har drept eller fanget esset i området du befinner deg i. Bortsett fra det står du fritt til å gjøre det du vil. De ulike miljøene er din lekeplass.

Oppgavene høres standard ut, men spillet lar deg finne på så mye sprell at hvert eneste tokt blir en ny festforestilling. Du kan bruke alt fra list og C4 til teppebombing og kamphelikoptere. Takket være den flotte Havok-fysikkmotoren er eksplosjonene saftige. Biler flyr og hus går i tusen knas.

De store spillområdene byr på høye fjell og dype daler, og er en sann fryd å utforske. I tillegg til Nord-Koreanske utposter, har utviklerne strødd om seg med forskjellige skatter. Jo fler du samler, jo heftigere bonuser får du. Og jo heftigere bonusen er, jo mer skade gjør den. Mer trenger jeg vel egentlig ikke si.

Store deler av spillet foregår til fots. Men når større området skal dekkes eller du trenger å sparke litt ekstra fra, er kjøreøty kjekke å ha. «Mercenaries» sitt utvalgt er stort og variert. Alt fra enkle jeeper til tanks og helikoptere er med. Ser du et kjøretøy, kan du ta kontroll over det.

Historiemodusen varer i rundt 20 timer, og skal du se alt kan du legge på 10 til. At det er fire figurer å velge mellom øker holdbarheten ytterligere. Desverre støtter ikke spillet «Live». Med miljøer som kan knuses sønder og sammen og en haug forskjellige kjøretøy og taktikker, kunne «Mercenaries» fort blitt en slager.

Action-fans bør løpe til butikken med en gang. Har du noensinne drømt om å bytte navn til John Rambo er spillet ditt her. Den manglende «Live»-støtten er det eneste som trekker ned. «Mercenaries» er et stort, flott og ikke minst morsomt spill de fleste bør ta seg råd til.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.