RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Rammet av lavere vekst

Halvlederne til Nordic Semiconductor har møtt hard konkurranse fra billigere konkurrenter.

Positiv utvikling fra økte komponentutsalg førte til at driftsinntektene økte med 4 prosent i fjerde kvartal til 80,7 millioner kroner fra 77,4 millioner kroner i samme periode året før. Samtidig var det en reduksjon i omsetningen på 16 millioner kroner innen spillkontrollere.

NA24 - din næringslivsavis

Ordreinngangen var i perioden på 60,8 millioner kroner mot 59 millioner kroner.

Driftsresultatet falt til 4,6 millioner kroner i fjerde kvartal fra 8,7 millioner kroner i fjerde kvartal 2005. Økte kostnader i forbindelse med avskrivninger, forskning og utvikling og andre driftskostnader bidro til den svakere driften

Resultat før skatt ble på 5,6 millioner kroner noe som representerer en tilbakegang fra 10,9 millioner kroner de tre siste månedene i 2005. Etter skatt satt Nordic Semiconductor igjen med 4 millioner kroner mot 7,8 millioner kroner i samme periode året før.

- Nordic Semiconductors 2,4 GHz produkter har hatt sterk konkurranse fra andre og billigere løsninger gjennom flere år. Selskapet har kontinuerlig fokus på å redusere enhetskostnadene. I dag er kostnadsforskjellen liten mellom Nordics kretser og kretser fra andre leverandører med dårligere ytelse, samtidig som markedet i økende grad krever de unike løsninger Nordic tilbyr i sine produkter, heter det i resultatrapporten fra IT-selskapet.

Etter nytt år har Philips og Fujitsu Siemens byttet til Nordics 2,4 GHz løsninger, og selskapet venter at flere nye kunder vil bli meldt fremover når det nye designet går i produksjon.

Flere av disse potensielle kundene vil ha produkter på markedet i løpet av 2007. Etter et år med leveranseproblemer som nå er over og som en følge av det liten vekst, vil dette kunne gi Nordic en god utvikling fremover.

Nordics omsetning vil forsatt være sesongavhengig som følge av kundenes salgssykler. Selskapet forventer sterk og lønnsom vekst i 2007.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere