RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Rammet av svakere marked

Sist oppdatert:
Den svake utviklingen i tørrbulkmarkedet svekket resultatet i Belships. Les mer her:
Belships hadde i fjerde kvartal driftsinntekter 15,86 millioner dollar, mot 18,65 millioner dollar i samme periode året før. Driftsresultat endte i perioden på 1,113 millioner dollar, mot 2,03 millioner dollar i samme periode året før.

Resultat før skatt ble i fjerde kvartal 1,14 millioner dollar, i samme periode 2004 hadde selskapet et resultat før skatt på 2,75 millioner dollar.

Selskapet hadde dermed et resultat på 0,511 millioner dollar, mens Belships i fjerde kvartal 2004 hadde et resultat på 0,324 millioner dollar.

Markedet for tørrbulkskip svekket seg gjennom fjerde kvartal grunnet betydelige leveranser av nybygg som ikke fullt ut ble oppveiet av veksten i Kina.

- Som nevnt venter vi at tørrlastmarkedet vil forsette å svekke seg og denne utviklingen har allerede frembrakt en gryende interesse for opphugging av eldre tonnasje. Det sterke markedet i de siste to årene har etter alt å dømme resultert i et overheng av opphuggingsmoden tonnasje og dette kan til en viss grad motvirke effekten av det stadig betydelige tilsiget av nybygg, skriver selskapet i meldingen.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere