*Nettavisen* Nyheter.

Rampete luksus fra Nokia

Nokia lanserer nye motetelefoner for de eksperimentelle.

07.08.07 13:02

Nokia lanserer to nye motetelefoner i en kolleksjon de selv kaller Nokia Prism. Telefonen ble lansert i Kina tidligere i år, men nå viser Nokia frem de nye luksustelefonene for det europeiske markedet.

Nokia 7900 Prism og Nokia 7500 Prism har det selskapet kaller et futuristisk utseende med sofistikerte og glamorøse fasader. Vi er ikke sikre på om vi kan si oss helt enige i at telefonen virker glamorøs, men at porteføljens design er «alt annet enn tradisjonell med sine skarpe vinkler» er vi helt enige i.

Annerledes
Prism-kolleksjonen til Nokia er ulikt det meste vi har sett før. Mest spente er vi på hvor brukervennlig det diamantslipte tastaturet med såkalt 3D-struktur blir i bruk. I følge en pressemelding er tastaturet inspirert av ulike kunstuttrykk innenfor progressiv arkitektur, som for eksempel München stadion, Bank of China og Prada’s butikk i Japan.

Nokia 7900 Prism har i tillegg til støtte for 3G 49 illustrasjonsfarger og en LED-skjerm som sender ut ulike typer grafikk avhengig av tid, batteri og signalstyrke. Telefonen er utstyrt med både kamera, musikkspiller og bruker Nokia Series 40 operativsystem.

Lillesøsteren 7500 Prism har et kamera med to megapikslers oppløsning og blits, og kan også brukes til å ta opp videosnutter.

Billig luksus
Både toppmodellen Nokia 7900 Prism og den noe enklere Nokia 7500 Prism er relativt rimelige telefoner, i alle fall om vi sammenlikner med andre motetelefoner på markedet. Prisen på de to modellene er estimert til henholdsvis 4000 og 2000 kroner inkludert moms.

De to telefonene skal komme på markedet i løpet av tredje kvartal.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.