Gå til sidens hovedinnhold

Ran, brann og innbrudd preget julenatten

Politiet hadde mye å bryne seg over på julaften.

Natt til første juledag var stort sett rolig landet over, men politiet måtte likevel håndtere både ran, innbrudd, branner og bortkomne hunder.

– Julefreden er i ferd med å opphøre i byen, opplyste operasjonssentralen i Oslo politidistrikt ved 2-tiden natt til tirsdag.

Hovedstadspolitiet kunne fortelle om en travel start på julenatten, med en rekke ordensforstyrrelser, legemsbeskadigelser, brudd på våpenloven og sexhandel. En kvinne ble fraranet en del gullsmykker av to personer i Storgata i Oslo sentrum. På Tveita måtte brannmannskapene håndtere en konteinerbrann, mens det på Alnabru ble pågrepet en person som var mistenkt for å ha stukket av med tyvegods etter å ha gjort innbrudd.

– Julekvelden var preget av flere innbrudd i bedrifter. Dessverre tok ikke alle julefri, konstaterte operasjonssentralen i Oslo politidistrikt natt til første juledag.

Øks var isskrape
Blant de mer bisarre episodene var en melding om en mann som kjørte rundt i en grønn bil. Bilisten var blitt observert med to økser i hendene.

– Økser skal ikke vises slik på natten, konstaterte operasjonssentralen klokken 2.04.

En time senere måtte politiet medgi at meldingen var noe overdrevet. – Øksene var trolig en isskrape, opplyste operasjonssentralen.

Siste del av natten var rolig og politiet kunne konstatere at julefreden igjen hadde senket seg over hovedstaden.

Brann og strømbrudd
I Tromsø gikk to personer rundt og tagget på bolighus. Politiet fant ikke gjerningsmennene, men opplyste tirsdag morgen at man ønsker tips i saken.

I Finnfjordbotn brant et lagerbygg ned til grunnen. Ingen ble skadd. Troms-politiet meldte også om brann i en container samt et bilinnbrudd, og det ble foretatt en promillekontroll hvor det ikke ble funnet promille.

Også i Hedmark var det trafikkontroll i løpet av natten, men ingen ble promilletatt. På Tolga oppdaget en kvinne at det hadde vært innbrudd i boligen i løpet av julaften mens hun var i juleselskap et annet sted. Julefeiringen ble heller ikke ideell for flere husstander i Løten kommune. Eidsiva Energi meldte om feil på nettet klokken 20.30. Strømmen kom ikke tilbake før etter klokken 1 natt til tirsdag.

Hunder og rådyr
I politidistriktene Agder, Follo, Rogaland og Søndre Buskerud ble det registrert innbrudd, og en promillemistenkt bilist ble tatt på Karmøy. Også i Os i Hordaland ble en bilist tatt, mistenkt for kjøring i påvirket tilstand.

I Brandbu i Oppland havnet en bil natt til tirsdag i en fontene, men uten personskader. Videre ble et rådyr påkjørt i Rogaland. Det ble også registrert rådyrpåkjørsler i Vestoppland og Telemark.

Nordre Buskerud politidistrikt meldte om en hund på avveie. Det gjorde også politiet i Sogn og Fjordane. Der ble hunden funnet etter to timer. I Follo politidistrikt ble en hund meldt savnet tirsdag morgen.

Vold
Hordaland-politiet opplyste tirsdag formiddag at en mann i 40-årene var blitt innbrakt etter at han hadde tatt tak i en kvinne i Bergen og sparket hunden hennes fordi han ville ha røyk.

I Midtre Hålogaland politidistrikt fikk politiet melding om slåssing ved et utested. Melding om slåssing ble også registrert i Nord-Trøndelag politidistrikt. Der måtte politiet gripe inn etter at en beruset asylsøker hadde oppført seg voldelig og utført skadeverk på Grong mottakssenter.

De fleste politidistriktene kunne ellers melde om en rolig julenatt. (©NTB)

Reklame

Årets julegave? Ball-genseren er tilbake!