RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Raneren overga seg

Sist oppdatert:
Mannen som ranet en ICA-butikk i Bergen tidligere fredag har overgitt seg.

(iBergen.no) Etter butikkranet kapret raneren en bil og tvang bileieren å kjøre mot Åsane. Mannen oppholdt seg deretter i et hus på Ask og Askøy utenfor Bergen. Ved 20-tiden ble han imidlertid pågrepet av politiet, melder tv2.nyhetene.no.

- Vi er i forhandlinger med han. Vi håper nå at alt ordner seg og at vi får han ut av huset uten dramatikk, sa operasjonsleder Terje Hilland ved Hordaland politidistrikt til Nettavisen like før mannen overga seg.

Mannen er en kjenning av politiet. Det skal ikke ha oppholdt seg andre i huset.

Brukte pistol
Det var ved 15.10-tiden at ICA-butikken på Sandvikstorget ble ranet av en bevæpnet mann. Han benyttet en pistollignende gjenstand for å true til seg penger fra betjeningen.

Etter å ha forlatt åstedet, løp raneren mot Amalie Skramsvei like ovenfor. Der tvang han til seg en mørk grå Ford Focus og befalt bileieren til å kjøre ham mot Åsane.

- Var gissel
- Du kan si at han ble holdt som gissel. Det var mot hans vilje, sier operasjonsleder Terje Hilland ved Hordaland politidistrikt til iBergen.no.

Flere politipatruljer jaktet på den kaprede bilen og stilte seg opp ved strategiske punkter langs veien. Til slutt ble bilen funnet.

- Jeg kan ikke si hvor den ble funnet, men bileieren var i den fortsatt. Ranere hadde stukket av til fots og er fortsatt bevæpnet, sier Hilland.

Ukjent utbytte
Raneren er beskrevet å være en en mann mellom 25-30 år. Han er iført blå joggebukse og blå hettegenser med en ryggsekk på ryggen. I hånden skal han ha en plastpose. Han skal være 170 cm høy og tynn kroppsbygning, samt ha skjeggstubber.

Etter ranet ble butikken stengt for andre kunder. Ransutbyttet er foreløpig ukjent.

- To kvinnelige vitner som er ansatt i butikken kjøres bort av politiet. Krimteknisk er på stedet og har stengt butikken, sier iBergen.nos reporter som befinner seg ved åstedet i Sandviken.

Les flere nyheter på iBergen.no

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere