RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Ranerne stjal 1,6 milliarder

Sist oppdatert:
Hvordan er det ingen som vet.
Den irakiske innenriksministeren har meldt at 282 millioner dollar, eller over 1,6 milliarder kroner, onsdag ble stjålet fra «Dar Es Salaam Bank», en privat institusjon i Irak. Det melder den amerikanske avisen New York Times.

Det skal ha vært vakter som sto bak ranet men antallet er uklart: Det lokale politiet hevder visstnok at der var to mens en talsperson ved innenriksministeriet hevdet tre, ifølge avisen. Pengene skal ha vært stjålet i dollar og ikke i irakiske dinarer.

Det er uklart hvorfor banken skal ha oppbevart en slik stor sum samt hvordan ranerne klarte å flytte denne summen uten å bli tatt. Flere talspersoner har, ifølge avisen, visstnok spekulert i om ranerne hadde en mulig tilknytning til militæret. Det skal være svært vanskelig å flytte en slik sum uten å bli oppdaget ved ett av de mange kontrollpunktene i Bagdad.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere