*Nettavisen* Nyheter.

Rånernes håndholdte konge

De av dere må ha neonlys, flammestriper, terninger i frontruta, laksetrapp, alu-felger og dirrende bass har fått en PSP-favoritt.

31.08.05 12:55

Kjernen i gateraceren «Need for Speed Underground Rivals» er en stor turneringsmodus som er delt opp i fire vanskelighetsgrader. Farten er alltid høy og du deltar enten i enkeltløp, drag-race, en sladdekonkurranse eller en miniliga med tre løp. Før du kan si deg helt ferdig med en konkurranse, må du vinne den tre ganger. En billig måte å trekke ut varigheten på og noe EA kunne spart seg for.

Gjør du det godt, tjener du penger og får muligheten til å kjøpe raskere biler og delta i stadig heftigere løp med høyere krav til kjøretøyet ditt. Oppgraderingskarusellen går like raskt som i de andre utgavene og er minst like omfattende og avhengighetsdannende. Jakten på den heftigste eksospotten spiser fort mye tid.

Alt du kan bytte ut i virkeligheten kan skiftes på ditt virtuelle kjøretøy, og antall deler er overveldende. Det er såpass at du de første par gangere sitter og lurer på hva som lønner seg å kjøpe. Men så fort du skjønner tegningen, blir bilen din den heftigste på veien og du kongen av gata.

Banene er av den vanlige «Need for Speed»-sorten, mørke bymiljøer fra A til Å. Det er i alt 10 baner og de fleste ligger midt på kvalitetstreet. De er artige, men mangler det ekstra som gir deg lyst til å kjøre dem om og om igjen for og lære deg den beste linja. Du vil bare bli ferdig og komme deg videre til neste løp.

I tillegg til hovedmodusen kan du delta i enkeltløp og turneringer som spillet setter opp. Treffer du på noen andre som har «Need for Speed Underground Rivals» kan dere kjøre mot hverandre i vanlige løp og delta i turneringer. De to modusene er også tilgjenglig når dere er flere samlet rundt en maskin. Opptil fire personer kan etter tur konkurrere mot de andre.

«Need for Speed Underground Rivals» sin kontroll er simplere enn konkurrentene. Det tar kort tid å lære seg det grunnleggende, og du trenger ikke utvikle deg etter det. Ferdigheter spiller bare en rolle når du kjører mot mennesker.

For som i de andre «NFSU»-spillene er datamotstanderne alltid i nærheten. De ligger hele tiden i rumpa di eller rett foran deg. Du har alltid en fair sjanse på førsteplassen, men det skal skjelden mer enn en krasj til før du mister den. Dette fører til mye frustrasjon, spesielt når du krasjer i siste svingen i et ellers perfekt gjennomført løp.

Sammenlignet med PSP sine andre racingspill er «Need for Speed Underground Rivals» lite imponerende. Det er ikke like teknisk avansert som «Wipeout Pure» og «Ridge Racer». Er du ute etter et spill som viser frem hva maskinvaren kan, vil du bli skuffet. Resten av presentasjonen er derimot like velpolert som vi er vant til fra EA. Lydbildet er tilfredstillende og lydsporet fullt av «kjente» artister.

«Need for Speed Undeground Rivals» er «Need for Speed Underground» på PSP, verken mer eller mindre. Det er ikke originalt og de fleste av spillets elementer havner midt på treet. Men det er også underholdende, spesielt når du klatrer til topps med en bil som har kostet deg blod, svette og tårer koser du deg.

Men med mindre du absolutt må pimpe bilen din, gir «Ridge Racer» og «Wipeout Pure» mer valuta for pengene.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.