Gå til sidens hovedinnhold

Ranet kiosk med sprøyter

Med sprøyter og trusler om pistolbruk fikk den nå 27 år gamle rusmisbrukeren med seg et begrenset ransutbytte.

OSLO TINGRETT: En 27 år gammel mann møtte ikke i Oslo tingrett da han i forrige uke var skulle svare for rans-tiltalen. Mannen er bosatt i Spania, men avga forklaring på telefon.

Den var ved halv nitiden på kvelden den 15. juli i 2011 at mannen var innom Narvesen i Valkyriegata. Han var synlig ruset og gikk rundt i butikken og plukket med seg varer. Da den ansatte hadde slått varene inn og sa hvor mye de kostet dro mannen fram to sprøyter med klart, væskeliknende innhold.

Les også: – Gutta tør ikke å teste seg for klamydia

Den kvinnelige ansatte, som var alene på jobb, ba mannen legge vekk sprøytene, noe han gjorde. Han gikk så litt rundt i kiosken igjen før han kom tilbake til kassa. Da han på nytt fikk presentert prisen på varene truet han med å ta opp en pistol hvis han ikke fikk varene med seg gratis. Mannen gikk så fra butikken med varene før han litt senere ble pågrepet av politiet.

Ransutbytte begrenset seg til seks tyggispakker, en ti-pakning med røyk og en hvetebolle.

Mannen er tidligere bøtelagt en rekke ganger for narkotikaforbrytelser og ordensforstyrrelser.

Politisommel

Retten finner ingen holdepunkter for at ranet var planlagt og profesjonelt gjennomført, men ser alvorlig på denne typen ran mot kiosker hvor det gjerne er unge ansatte som jobber alene på kveldstid.

Ranet ble begått for over to år siden og politiet har ikke gjort stort i saken siden sommeren 2011. Tingretten mener derfor politiets sommel i saken er et brudd på Den Europeiske menneskerettskonvensjonen og dermed skal ha betydning for straffeutmålingen.

Les også: – Bedre lys ville ha forhindret voldtekter i Slottsparken

Slapp med betinget

Mannen er mangeårig rusmisbruker, men har holdt seg relativt rusfri mens han har bodd i Spania hvor han har jobb som telefonselger. Han frykter at han sprekker om han kommer tilbake til Norge og på nytt får kontakt med rusmiljøet.

Tingretten dømte mannen til 10 måneders betinget fengsel, med en prøvetid på tre år. Han må også betale 25.000 kroner i oppreisning til kvinnen som sto i kassa på kiosken samt 3.000 kroner i saksomkostninger.

Mannens forsvarer, Rikke Lassen, opplyser at mannen har erkjent forholdene og vedtar dommen.

Flere saker fra dittOslo.no:

Historisk stort narkobeslag

Mann drept på Majorstuen

- Fortsatt gode muligheter for at det ikke blir OL

Reklame

Her får du munnbind levert helt hjem