*Nettavisen* Nyheter.

Ranet pengeløs bank

Politiet avhører vitner på stedet etter at Nordeas filial i Åsane ble ranet mandag. Foto: Dag Bjørndal (BERGENSAVISEN)

Økseranet var dømt til å mislykkes.

Nordeas kontor i Åsane er et rent rådgivningskontor, og oppbevarer ikke kontanter. Det bekrefter Thomas Sevang i Nordea Norge overfor Bergensavisen.

Den 24 år gamle mannen som ble pågrepet for ransforsøket utenfor Bergen i formiddag, er etter det BA får opplyst ikke tidligere straffedømt. Da han ble arrestert var han i besittelse av både en jakke og øks som passer til beskrivelsen.

Les også: - Mann med øks ranet bank.

- Skremmende
Til tross at ransforsøket fremstår som amatørmessig, har hendelsen gått inn på de ansatte. Gjerningsmannen knuste blant annet en rute og skal ifølge vitner ha virket aggressiv.

- Det er klart en sånn opplevelse er skremmende. I slike tilfeller et vårt viktigste anliggende at det har gått bra med kunder og ansatte. Vi har et profesjonelt apparat som er tilgjengelig og vil bistå dem som trenger det, sier Sevang til BA.

24-åringen ble pågrepet klokken 12.12, en snau time etter ranet.

- Slik vi forstår det, er det rett mann. Han ble pågrepet i en leilighet ikke langt fra ransstedet. Ransvåpenet er tatt hånd om, sier Rune Løland, fungerende driftsenhetsleder i Bergen Nord politidistrikt.

Han opplyser at kriminalteknikere har undersøkt åstedet. Den antatte gjerningsmannen er så langt ikke avhørt.

- Traumatisk
Ingen ble skadet da raneren slo til. For de ansatte og kundene som var i banken, var det likevel en skremmende opplevelse.

- Det var også mindreårige til stede. Dette er traumatiske opplevelser, sier Løland, som er svært fornøyd med egne mannskaper.

- Det var en veldig god aksjon, med ti-elleve ulike politienheter. Det gjorde at gjerningsmannen raskt kunne pågripes, sier Løland.

Les flere saker fra Bergensavisen her.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.