RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Rangnes fortsetter endringen av EDB

Sist oppdatert:
Den nye EDB-sjefen Endre Rangnes mener selskapet han leder fortsatt må bedre kundehåndteringen. Selskapet leverte resultater som viste bedring i andre kvartal
EDB Business Partner omsatte i andre kvartal for 1.110 millioner kroner med et driftsresultat (EBITA) på 61 millioner kroner. Kontantstrømmen fra driften var på 45 milliioner kroner mot 48 millioner kroner i samme kvartal i fjor.

Resultat etter skatt viser et underskudd på 19 millioner kroner mot et underskudd på 59 millioner kroner i samme periode i fjor.

Omsetningen var bedre, mens resultat før skatt var dårligere enn analytikerne i snitt hadde ventet.

- Aksjerelaterte finansposter trekker resultatet ned med 22 milloner kroner mot 26 millioner kroner i samme periode i fjor, skriver Rangnes i resultatmeldingen.

Restrukturerer

Endre Rangnes ble hentet inn fra IBM for å strømlinjeforme EDB. Akkurat nå jobber Rangnes med å bedre resultatene i Bank & Finans-området. Her vil EDB-sjefen ha en full gjennomgang av området for analytikerne på et senere tidspunkt. Han skriver likevel dette i resultatmeldingen for andre kvartal.

- Ved siden av en for svak lønnsomhet har konsernet meget tydelige utfordringer på områdene kundehåndtering og markedstilpasning. Dette er utfordringer som det har tatt for lang tid for hele konsernet å fullt ut ta inn over seg. Forretningsområdet bank og finans står nå overfor en omstillingsprosess som adresserer disse utfordringene. Våre sterkeste kort i denne omstillingen er en unik bransjekompetanse, en produktportefølje som i hovedsak holder en høy internasjonal standard, samt en markert vilje til endring, skriver Rangnes i meldingen.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere